Mainos

Heinäluomalle kampanja-avauksessa yllätysvastaanotto

SDP:n puheenjohtajaa oli vastaanottamassa keskustan edustaja, joka toivotti hänet tervetulleeksi seuraavan hallituksen valtiovarainministeriksi. Heinäluoma sanoo olevansa hämmentynyt tapahtumasta.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma avasi vaalikampanjansa illalla Helsingin Kalliossa hämmentyneissä tunnelmissa.

Tilaisuuteen saapunutta valtiovarainministeriä odotti kampanjatoimistossa aikamoinen yllätys. Eduskuntavaaliehdokasta vastaanottamassa oli ensimmäisenä käsi ojossa hallituskumppani keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen.

Korhonen toivotti Heinäluoman tervetulleeksi seuraavan hallituksen valtiovarainministeriksi ja lahjoitti kassillisen keskustan vaalirekvisiittaa: "Mietaa tuloo" -pipon, t-paidan ja keskustan vaaliohjelman.

Heinäluoma myönsi olevansa yhtenä kysymysmerkkinä Korhosen tempusta. Hän sanoi miettivänsä myös, miten sitä oikein pitäisi tulkita viime aikojen porvariyhteistyöpuheiden valossa.

- Positiivisesti, Korhonen opasti.

Heinäluoma katsoi porvariyhteistyön olleen viime päivinä sen verran avoimesti esillä erilaisissa puheissa ja hankkeissa, ettei enää voi puhua mistään salarakkaudesta. Sen kummemmaksi syyttäjäksi tai tuomariksi hän ei asiassa tällä kertaa lähtenyt.

Asuntopulaan helpotusta

Heinäluoman haastattelijana avajaistilaisuudessa toiminut Tommy Tabermann - SDP:n ehdokas Uudellamaalla - kyseli muun muassa mitä tämä haluaisi Helsingille tehdä.

Heinäluoma sanoi haluavansa kehittää pääkaupunkiseudun yhteistyötä ja joukkoliikennettä. Helsinki tarvitsee lisää kaavoitettua maata ja myös Santahamina tarvitaan pidemmällä tähtäimellä asuntorakentamiseen, hän katsoi.

Viimeksi Heinäluoma oli ehdolla Uudellamaalla, silloin puoluesihteerin asemassa. Nyt hän pyrkii puoluejohtajana Paavo Lipposen viime vaalien 26 000 äänen potin jaolle. Samaa kakkua jakaa nyt tosin myös Lipposen puoliso Päivi.

Pääministerinä Lipposella oli myös kokoomuslaisia kannattajia Helsingin parempiosaisten asuma-alueilla. Heitäkään Heinäluoma ei suostunut pitämään täysin menetettyinä. Myöskään todennäköisenä pidettyä häviötä Erkki Tuomiojalle äänimäärässä hän ei murehtinut vaan sanoi iloitsevansa kaikkien ehdokkaiden menestyksestä.

Kampanjointiin Heinäluoma sanoi käyttävänsä 50 000 euroa. Omaakin rahaa on joukossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.