Mainos

Heinäluoma Vanhaselle: "Jotain vastuunottoa ihmiset odottavat"

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma pitää perusteettomana pääministeri Matti Vanhasen ajatusta siitä, että pääministeriä koitetaan saada kantamaan kaikki vastuu vaalirahaskandaalissa.

Vaalirahoituksen uudistusryhmässä istuva Heinäluoma vaatii Vanhasta eroamaan ja kantamaan poliittisen vastuun, mutta pelkästään Keskustan omista vaalirahasotkuista.

- Ei kukaan vaadi Vanhasta vastaamaan muusta kuin mitä hän on itse tehnyt ja mitä keskusta on tehnyt. Tässä suhteessa jokaisen puolueen on siivottava omat rappusensa ja vastattava omista tekemisistään. Jotain vastuunottoa ihmiset tässä tilanteessa odottavat, Heinäluoma sanoo.

- Edelleen on aika raskaita asioita auki. Meillä on poliisitutkinnassa yhden yhtiön toiminta. Sieltä on tullut erittäin huomattavia summia keskustalle, joka ei vielä ole ollut edes halukas palauttamaan niitä.

Heinäluoman mukaan tarve on "paljon kovemmille korjaustoimille" kuin mitä Vanhanen esittää. Vanhanen haluaa kieltää vaalituen kunnilta, kaupungeilta ja valtionyhtiöiltä, mutta ay-liikkeen ja yritysten vaalirahojen kieltäminen olisi pääministerin mukaan selvästi ongelmallisempaa.

Heinäluoman mukaan koko ulkopuolisen rahan käyttö on arvioitava uudelleen, koska ihmiset epäilevät rahan korvaavan äänet politiikassa.

- Rajoitetaan selvästi ulkopuolelta tulevan rahan määrää ja puolueet kärsiköön tämän nahoissaan.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 27.9.2009)

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.