Mainos

Heikinlaakson piiritetty kiistää murhan yritykset

Entinen vartija ampui maaliskuussa Helsingin Heikinlaaksossa lähes sata laukausta, joista suuri osa suuntautui kohti poliisiautoja.

Helsingin Heikinlaaksossa keväällä ammuskellut ex-vartija kiistää syytteet murhan yrityksistä. Hän pitää tekoja vain yhtenä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Näin tapahtumat etenivät:

34-vuotiaalle miehelle luettiin tänään aamupäivällä raskaat syytteet Helsingin käräjäoikeudessa. Kaikkiaan syytekohtia on seitsemäntoista.

Miestä syytetään muun muassa viidestä murhayrityksestä, kun hän ampui piirityksen aikana useilla eri aseilla noin 70 laukausta, joista iso osa kohti poliisiautoja.

Puolustuksen mukaan vartija ei yrittänyt surmata poliisimiehiä.

- Vartija ampui poliisien paikalla pitämiseksi laukauksia useita metrejä yli poliisien, asianajaja Paul Perovuo selvittää.

- Hänellä olisi aamun aikana ollut useita mahdollisuuksia kohdistaa poliiseihin tähdättyjä laukauksia. Poliisiautoihin sen sijaan hän ampui tähdättyjä laukauksia. Hän pyrki hiljentämään ärsyttäneet poliisiradiot.

Nyt oikeudessa käsiteltävä tapaus sattui maaliskuussa Helsingin Heikinlaaksossa. Perheriidasta alkunsa saaneessa piiritystilanteessa syytetty linnoittautui omakotitaloon ja ammuskeli sieltä. Mies saatiin taltutettua, kun yksi poliiseista ampui häntä jalkaan. Yksi poliisi haavoittui tilanteessa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän Uutiset 15.06.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.