Mainos

Haveriproomua tyhjennetään lastista

Kuopion palokunta valmistautui tyhjentämään tukkilastista proomun, joka ajoi karille Kallavedellä tänään puolenpäivän aikaan.

Lasti siirretään toiseen proomuun, minkä jälkeen haveriproomu pyritään hinaamaan satamaan Kuopioon. Lastin siirto kestänee lauantaiaamuun. Onnettomuus sattui Ollinselällä sakeassa sumussa. Hinaaja veti 30-metristä proomua kohti Kuopiota. Sumussa alus ajautui reitiltä, ja syvässä kulkeva teräsproomu iskeytyi karille.

Hinaajassa oli kaksi miestä, mutta he eivät joutuneet vaaraan. Palokunta varustautui myös öljyntorjuntaan, mutta öljyä ei päässyt järveen. Sukeltaja tarkasti laivan pohjan, josta löytyi 30 x 40 sentin repeämä. Vaurioita saattaa olla enemmänkin, mutta niitä ei päästy vielä toteamaan.

Purillo-niminen hinaaja ei kärsinyt vaurioita. Alusyhdistelmän omistaa Soisalon Niputus Oy, ja se oli tuomassa tukkilastia Vehmersalmelta Kuopion Kumpusaareen. Pelastustöitä järvellä johtanut palomestari Matti Hurula arvioi illalla, että tilanne on hallinnassa. Proomusta pumpattiin koko ajan vettä, mikä esti sen uppoamisen. Laivan päällikkö joutuu aikanaan antamaan meriselityksen haverista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.