Haukkasiko Mercedes-Benz jo liian ison palan? Pyrkii hiilineutraaliksi kunnianhimoisessa aikataulussa – tässä keinot

Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC 1:48
Tässä tulee Mersun ensimmäinen sähköauto EQC.

Mercedes-Benz on kitkemässä päästöjä rankalla kädellä osana maanantaina julkistettua ohjelmaa.

Daimler on ilmoittanut, että Mercedes-Benz tähtää hiilineutraaliksi valmistajaksi henkilöautomallistonsa osalta vuoteen 2039 mennessä.

Vaikka Ambition2039-nimisessa ohjelmassa tähdätään täydelliseen hiilineutraaliuteen seuraavien 20 vuoden kuluessa, on Mersun tavoitteena, että jo vuonna 2030 puolet sen myynnistä tulisi sähköautoista ja hybrideistä.

Saksalaisvalmistaja tulee lisäämään panostuksiaan myös liikkumisen palveluihin sekä yhteiskäyttöautoihin kasvattaakseen sähköautojen osuutta liikenteessä.

Henkilöautojen lisäksi myös pakettiautot, kuorma-autot ja bussit ovat mukana sähköistämisstrategiassa.

Myös Mercedes-Benzin tehtailla tullaan siirtymään uusiutuviin energiamuotoihin. Autoja tullaan lisäksi valmistamaan yhä enenevissä määrin kierrätettävistä materiaaleista.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Mersu aikoo varmistaa, että myös sen kumppanit ja alihankkijat noudattavat samoja kriteereitä kuin se itse.

Sähköautojen puhtautta kritisoivat äänet valmistaja aikoo hiljentää satsaamalla siihen, että sen sähköautoilla ajavat lataisivat menopelejään nimenomaan uusiutuvilla energianmuodoilla tuotettua sähköä yleisillä latausasemilla.

Lähde: Daimler

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja