Mersu lopettaa ladattavien hybridien kehittämisen

Ylellinen Mercedes-Benz EQS on kuin täyssähköinen S-sarjalainen 2:18
Mersun ylellinen EQS on kuin täyssähköinen S-sarjalainen.

Ladattavat hybridit ovat jäämässä siirtymävaiheen teknologiaksi.

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimlerin operatiivinen johtaja Markus Schäfer paljasti Münchenin autonäyttelyn yhteydessä saksalaiselle Handelsblattille, ettei yhtiö suunnittele enää kehittävänsä uutta tekniikkaa ladattaviin hybrideihinsä, vaikka se myykin niitä vielä tällä hetkellä enemmän kuin täyssähköautoja.

Mersusta on määrä tulla täysin sähköinen valmistaja vuosikymmenen loppuun mennessä niillä markkina-alueilla, joissa se on sen arvion mukaan kannattavaa.

Daimlerin panostukset täyssähköautoihin ovat kuitenkin niin merkittäviä, ettei se enää käytä resurssejaan siirtymävaiheen teknologiaan eli ladattaviin hybrideihin. Ne pysyvät valmistajan mallistossa, mutta teknologisia harppauksia niiden suhteen ei kannata enää odotella.

Saksalaisvalmistaja investoi sähköautojensa kehitykseen 40 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä. Vuodesta 2022 alkaen sillä on täyssähköinen vaihtoehto jokaisessa sillä tarjolla olevassa segmentissä. Vuonna 2025 sen kaikista automalleista on tarjolla pelkällä sähköllä kulkeva versio.

Lue myös:

    Uusimmat