Sähköauto ei vain ole kaikille – 100-vuotias valmistaja silmäilee puhtaampia polttoaineita

Bentley suunnitteli unelmien maasturin äveriäälle metsästäjälle 2:06
Bentley suunnitteli unelmien maasturin äveriäälle metsästäjälle.

Brittiläinen luksusautovalmistaja uskoo hiilineutraaleihin polttoaineisiin akkusähkön sijaan.

Luksusvalmistaja Bentley julkaisee kesäkuussa satavuotisjuhliensa yhteydessä uuden strategiansa. Aiheesta Autocar ja Green Car Reports -julkaisuille tihkuneiden tietojen mukaan VW-konserniin kuuluva merkki siirtää jatkossa fokuksensa luksus-katumaastureihin urheiluautojen sijaan.

Mielenkiintoisempi on toinen linjaveto, jonka mukaan energialähteiksi tähdennettäisiin akkuperäisen sähkön sijaan ladattavia hybridejä, polttokennotekniikkaa, sekä puhtaampia polttoaineita.

Auton painoa jopa puolella tonnilla lisäävien akkujen mukana kantaminen näyttää arveluttavan yhä useampia autovalmistajia. Ei ihme, sillä asia ei tee auton ajokäytökselle, vetokyvylle ja esimerkiksi renkaiden kulumiselle hyvää. Moni autovalmistajista on kuitenkin pakotettu suosimaan akkusähkötekniikkaa, koska malliston päästökeskiarvoja täytyy saada keinolla millä hyvänsä alas.

– Ei ole mitenkään itsestään selvää, että akkusähkö on oikea suunta. Esimerkiksi Bentayga-asiakkaistamme moni käyttää autoa vene- ja hevostrailerien vetämiseen. Tähän sähköautot eivät sovi hyvin, ennen kuin akkukapasiteetit tuplaantuvat.

– Polttokennotekniikan läpilyönti on vielä ehkä 10 vuoden päässä, mutta tutkimme sitä ja puhtaampia synteettisiä polttoaineita tarkasti varteenotettavana vaihtoehtona, Bentleyn insinöörisuunnittelusta vastaava johtaja Werner Tietz sanoi haastattelussa.

– Tarkkailemme lentoliikenteen kehitystä. Sieltä ei ole tulossa suuren mittakaavan sähkökäyttöistä lentokonetta, vaan ala keskittyy jopa CO2-neutraaleiksi kykenevien synteettisten polttoaineiden käyttöön.

Lisäksi Tietz tahtoo Bentleyltä GT-luokan menijän automaailman jokaiseen kokoluokkaan.

– Puhtaat urheiluautot eivät nyt ole huomiomme keskipisteessä.

Lue myös:

    Uusimmat