Mainos

Hätätiedotuksia tekstiviesteinä jo ensi keväänä

Kansalaisia voidaan näillä näkymin varoittaa tekstiviestein uhkaavasta vaarasta jo ensi huhtikuussa. Operaattorien mukaan toistaiseksi ei ole ohjelmistoja, joiden avulla viestit saataisiin riittävän nopeasti tietylle rajatulle alueelle.

Liikenne- ja viestintäministeriö kehittelee tekstiviestein toimivaa varoitusjärjestelmää. Hätätekstiviestillä olisi Aamulehden mukaan mahdollista varoittaa kansalaisia esimerkiksi luonnonkatastrofeista ja terrori-iskuista.

Hätäviestijärjestelemän käyttöönottoa esitettään lakiluonnoksessa, joka lähtee tänään lausuntokierrokselle. Lailla velvoitettaisiin operaattorit lähettämään hätäviestejä viranomaisten pyynnöstä. Viestit tavoittaisivat kaikki suomalaiset kännykän käyttäjät, ja kustannukset maksaisi valtio.

Hätätekstiviestijärjestelmän olisi määrä tavoittaa kaikki suomalaiset puhelimenkäyttäjät ensi vuoden huhtikuusta alkaen. Järjestelmän tekniikasta ei tosin ole vielä täyttä selvyyttä. Operaattorit huomauttavat, että niillä ei ole vielä ohjelmistoja joiden avulla viestit saataisiin riittävän nopeasti tietylle rajatulle alueelle.

Hollannissa on jo käytössä vastaavanlainen järjestelmä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.