Mainos

Hätäkeskuspäivystäjä luuli aivoverenvuotopotilasta humalaiseksi – hälytti poliisin

Syyttäjä on vaatinut tänään Oulun käräjäoikeudessa hätäkeskuksessa päivystäjänä toimineelle naiselle sakkorangaistusta, koska tämä ei hälyttänyt ambulanssia, kun aivoverenvuodosta kärsinyt potilas yritti hakea apua.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskuksessa päivystäjänä toiminutta naista syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Sekava ja epäselvästi puhunut iäkäs raahelaisnainen soitti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskukseen elokuussa 2010.

Puhelun vastaanottanut hätäkeskuspäivystäjä päätteli vanhuksen olleen humalassa ja välitti tehtävän poliisille tarkistustehtävänä siten, että merkitsi hätäilmoituksen tekijäksi hätäpuhelun soittajan ja selitystekstiksi huomautuksen: "Vanha nainen niin humalassa ettei saa mitään tolkkua, höpöttää vain 112" sekä soittajan ilmoittaman osoitteen.

Poliisipartio käsitti päivystäjän välittämän tehtävän niin, että hätäkeskukseen soittanut henkilö olisi sivullisena ilmoittanut vanhasta humalaisesta naisesta osoitteen ilmaisemalla kadulla. Tämän vuoksi poliisipartio etsi vanhaa humalaista naista kadulta tuloksetta.

Syyttäjän mukaan hätäkeskuspäivystäjä ei välittänyt hätäilmoitusta riittävän selvästi siten, että tehtävästä olisi ilmennyt hätäkeskusohjeiden vaatimalla tavalla se, mitä halutaan tarkistaa ja mitä poliisilta odotetaan sekä se, kykeneekö kohdehenkilö huolehtimaan itsestään. Päivystäjän olisi myös pitänyt antaa suullisesti lisätietoa tehtävästä poliisipartiolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.