Mainos

Hätäjarrutus esti junaturman Saksassa

Kuljettajan nopea reagointi esti junaturman Saksassa. Tuntemattomat henkilöt olivat pultanneet junaradalle Kamenin lähelle useita metallilevyjä.

Junankuljettaja onnistui Saksassa estämään mahdollisen junaturman nopealla hätäjarrutuksella. Dortmundin syyttäjäviranomaisten mukaan tuntemattomat henkilöt olivat pultanneet junaradalle Kamenin lähelle useita metallilevyjä, jotka junan normaalilla nopeudella olisivat uhanneet suistaa sen raiteiltaan.

Intercity-junassa oli tapahtumahetkellä 200 matkustajaa.

- Emme usko tässä vaiheessa, että kyseessä oli terrori-isku, syyttäjä Henner Kruse sanoi Dortmundissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Viranomaisilla ei ole kuitenkaan vielä mitään käsitystä siitä, kuka voisi olla teon takana ja mikä on motiivi. Kuljettaja huomasi sinisten roskapussien peittämät levyt raiteella ja iski hätäjarrun päälle.

Juna ei ehtinyt pysähtyä ennen levyjä, mutta vauhti oli hiljentynyt huomattavasti eikä mitään sattunut. Yleensä junan kulkunopeus radan tällä osuudella on 160 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan useita ihmisiä on täytynyt olla kantamassa kuutta metallilevyä, koska kukin niistä painoi parikymmentä kiloa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.