Mia, 24, näytti, miltä näyttää raskauden jälkeinen vartalo – sai trollit kimppuunsa: "Ihan kuin naisen ainoa tarkoitus elämässä olisi näyttää viehättävältä"

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
KATSO MYÖS: Miehet kertovat mitä mieltä ovat kumppan muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Nuori äiti esitteli TikTokissa raskauden jälkeistä vartaloaan. Yllättäen naisen saama palaute ei ollut pelkästään mairittelevaa.

New York Post kertoo tuoreesta äidistä, Mia Somervillesta, 24, joka päätti äskettäin näyttää sosiaaliselle medialle rehellisesti miltä naisen vartalo voi näyttää synnytyksen jälkeen. Tuoreen äidin somevideo keräsi nopeasti miljoonia katselukertoja.

– Me emme juuri näe oikeita vartaloita valtamedioissa. Kaikki julkkikset ja vaikuttajat, joita näemme, näyttävät vain päivässä palautuvan entiseen synnytyksen jälkeen, Mia kuvailee.

Videolla Canberrasta Australiasta kotoisin oleva Mia kertoo, kuinka hän on aina ollut kehopositiivinen ja itsevarma omassa vartalossaan. Raskauden aikana nainen oli ollut luottavainen, että keho kyllä palautuisi synnytyksen jälkeen takaisin lähtötilanteeseen ennen vauvaa ja äitiyttä.

–  Olen aika nuori ja luonnostani hoikka. Oletin, että minäkin palautuisin nopeasti, ja että näyttäisin samalta kuin ennen. Siksi en ollut osannut odottaa, että minulla onkin nyt löysää ihoa ja raskausarpia vatsassani, hän toteaa.

Synnytettyään tyttärensä Pippan syyskuussa 2022 Mia kuitenkin huomasi, ettei keho palautunutkaan takaisin ennalleen. Hän myöntää, että itsevarmuuden palautuminen on vienyt aikaa ja hän on joutunut totuttelemaan uudenlaisessa kehossaan elämiseen.

Videon lopulla Mia näyttää nykytilanteen. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Äitiys muuttaa henkisesti ja fyysisesti

Videolla Mia nostaa paitaansa ja näyttä,ä miltä hänen vatsansa nykyisin näyttää raskauden –  joka kesti 40 viikkoa ja kuusi päivää – jäljiltä. Raskausvatsa on jättänyt Mian mahaan runsaasti löysää ihoa. Myös napa näyttää nykyisin erilaiselta.

– Rakastan tytärtäni enemmän kuin mitään muuta, enkä vaihtaisi äitiyttä mihinkään maailmassa, hän kertoo australialaiselle News.com.au -sivustolle.

Mia tiedostaa nyt, että äitiys muuttaa ihmistä niin fyysisesti kuin myös henkisesti.

– Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että äidiksi tulemisen myötä käyt läpi joitakin valtavia elämänmuutoksia niin henkisesti kuin myös fyysisesti. Se, että olen nähnyt, miltä näytän nyt saatuani Pippan, on vaatinut jonkin verran totuttelua, hän kertoo.

Mia ei osaa tarkalleen sanoa, mitä hän haki julkaistessaan videonsa.

– Ajattelin, etten juuri näe tällaisia vartaloita missään, hän toteaa.

Trollit iskivät kiinni

Videon julkaisun jälkeen Mian video täyttyi kommenteista ympäri maailman. Vaikka moni oli kannustava ja tukeva, löytyi kommenttien seasta myös julmia kommentteja.

– Niin monet ihmiset kommentoivat, että heistä olisi hirveää näyttää minulta, ja että olen kamala ja iljettävä, Mia paljastaa.

Kommentit haukkuivat tuoreen äidin kroppaa ja niiden kirjoittajat kertoivat, että heitä inhottaisi näyttää samalta kuin Mia.

– TikTok on sovellus, jossa ihmiset näyttävät luulevan, että he voivat vapaasti olla niin törkeitä kuin haluavat, Mia toteaa.

Moni jopa kommentoi, etteivät koskaan halua hankkia lapsia nähtyään, mitä raskaus oli tehnyt Mian vartalolle. Ne olivat Miasta surullisimpia kommentteja.

– Ajatella, että elämme maailmassa, jossa ihmiset mieluummin eivät haluaisi vanhemmiksi, vain siksi, miltä he saattaisivat sitten näyttää. Se on todella masentavaa, Mia pohtii.

Mia kertoo, että häntä ikävät kommentit eivät haittaa.

– Se häiritsee, että tiedän muita äitejä, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa. He lukevat kamalia kommentteja ja pahoittavat mielensä, hän sanoo.

Sellainen on myös loukkaavaa.

– Ihan kuin naisen ainoa tarkoitus elämässä olisi näyttää viehättävältä ja täydelliseltä, Mia kertoo.

Uuden elämän synnyttäminen ulkonäköä tärkeämpää

Mia julkaisi vastineen kaikille ikäville trolleille.

– Vastasin ja sanoin, etten näytä hirveältä. Minulla on vähän löysää ihoa ja raskausarpia. Mielestäni näytän kuitenkin upealta, Mia toteaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mia muistuttaa, että synnytyksestä on vasta reilut kolme ja puoli kuukautta. Suhteutettuna siihen hänen olonsa on upea.

– Jos ihmiset sanovat kehostasi negatiivisia asioista, sen on tarkoitettava sitä, että he eivät ole käyneet läpi samaa kuin mitä minä ja kaltaiseni olemme, Mia toteaa viitaten muihin synnyttäneisiin ihmisiin.

Positiivisten kommenttien vyöry on onneksi jättänyt alleen ikävimmät kommentit. Moni videon nähnyt kertoi, että olivat itse olleet vastaavanlaisessa tilanteessa synnytyksen jälkeen. Raskauden muuttama keho oli monista tuntunut vieraalta.

– Se merkitsi valtavasti, kuinka moni oli videoni ansiosta tuntenut itsensä nähdyksi ja arvostetuksi, Mia kertoo.

Raskaudessa tärkeintä on Mian mukaan se, että siitä syntyy uusi kaunis elämä, pieni vauva.

– On todella voimaannuttavaa kasvattaa lasta sisälläsi yhdeksän kuukauden ajan ja käydä läpi synnytys, Mia kertoo omia tuntemuksiaan.

Hänestä se, miten ihmiset arvottavat kehojaan tulisi muuttaa.

– Meidän täytyisi enemmän keskittyä siihen, mitä kehomme on tehnyt meille ja mihin se vielä pystyy, sen sijaan, että keskitymme siihen, miltä näytämme muiden silmissä, hän summaa.

Katso myös: Jo kaksi riskiraskautta kokenut Anniina, 31, tuli kolmannen kerran raskaaksi ehkäisystä huolimatta

Jo kaksi riskiraskautta kokenut Anniina, 31, tuli kolmannen kerran raskaaksi ehkäisystä huolimatta - keskoslapsi syntyi keskellä koronakriisiä 7:34
Anniinan keskoslapsi syntyi keskellä koronakriisiä.

Lue myös:

    Uusimmat