Harvinainen painajainen: Mies sai kivuliaan verisuonitukoksen penikseensä

Mies sai penikseensä kivuliaan verisuonitukoksen.

Uniikissa tapauksessa 41-vuotias iranilaismies sai verisuonitukoksen penikseensä kesken erektion. Miehestä kirjoitettiin tapausraportti joulukuussa 2021, kertoo New York Post.

41-vuotias mies oli hakeutunut hoitoon koettuaan kipua peniksessään. Kipu oli alkanut seksiin liittyvän erektion jälkeen; muita oireita ei ollut. Mies päätyi lääkäriin ja urologin puheille kivun jatkuttua kolme päivää.

Peniksessä oli tukos

Ultraäänitutkimuksessa havaittiin veritulppa peniksessä. Lääkäreiden mukaan tukos esti veren virtauksen osaan penistä.

Miehellä aloitettiin verenohennuslääkitys. Kahdessa kuukaudessa hänen oireensa olivat kadonneet.

Veritulpan ensioireena voi olla äkkikuolema. Vuosittain puoli miljoonaa eurooppalaista kuolee laskimoveritulppaan. Näin veritulppa oireilee.

Miehellä oli ollut koronavirustartunta kolme viikkoa aiemmin, mutta oireet olivat olleet lieviä. Koronavirustartunta voi kuitenkin lisätä verihyytymien riskiä. Miehen kokema valtimon verisuonitukos oli kuitenkin hyvin harvinainen, ja yleensä sellaisia syntyy vain veren hyytymishäiriöstä kärsiville.

Erektio-ongelmat voivat olla koronavirustaudin jälkioireita

On mahdollista, että koronavirusinfektio voi vaikuttaa miesten sukupuolielinten toimintaan: jo aiemmin on analysoitu, että erektio-ongelmat voivat olla yksi koronavirustaudin monista jälkioireista. Aiemmin toinen raportti kertoi koronavirukseen sairastuneesta 62-vuotiaasta miehestä, joka kärsi sairaalassa lähes neljä tuntia kestäneestä erektiosta.

Katso myös: Miksi koronavirus altistaa veritulpille? Videolla vastauksia: 

1:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja