Harvey Weinsteinin ex-vaimo avautuu vihdoin ahdistelukohusta: "Itken lasteni vuoksi"

Kymmenet näyttelijät syyttävät elokuvatuottajaa ahdistelusta 1:53

Ahdistelusyytösten keskelle joutuneen Harvey Weinsteinin entinen vaimo avasi sanaisen arkkunsa.

Muotisuunnittelija Georgina Chapman kertoo Vogue-lehdelle tuntemuksiaan entisen miehensä Harvey Weinsteinin ahdistelusyytösten täytettyä uutisvirran. Lukuisat Hollywoodin naisnäyttelijät ja -työntekijät ovat syyttäneet tuottaja Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä.

Chapmanin mukaan hän ei koskaan epäillyt miestään pettämisestä heidän suhteensa aikana. Hän ei kuulu ihmisiin, jotka vahtivat puolisonsa menoja ja tekemisiä. Chapman luuli eläneensä onnellisessa avioliitossa ja rakasti elämäänsä.

– Olin selvästikin todella naiivi, Chapman sanoo Voguelle.

Weinsteinilla ja Chapmanilla on kaksi yhteistä lasta, seitsemänvuotias India sekä viisivuotias Dashiell. Muotisuunnittelija on huolissaan lastensa vuoksi.

– Itken lasteni vuoksi. Millaista heidän elämästään tulee? Mitä ihmiset tulevat sanomaan heille? Lapset rakastavat isäänsä, Chapman suree.

42-vuotias muotisuunnittelija tunsi itsensä nöyryytetyksi ja hajonneeksi Weinsteinin käytöksen noustua uutisiin. Hän on käynyt terapiassa hoitaakseen huonoa oloaan. Haastattelun tehnyt Voguen toimittaja Jonathan van Meter sanoo jutussaan, että Chapman murtui kyyneliin juttutuokion aikana ja haastattelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi.

Murtunut nainen sanoo pudottaneensa viisi kiloa viidessä päivässä, kun uutiset hänen miehensä ahdistelutapauksista tulivat julki. Tarinoita nousi yhä enemmän esiin ja Chapman joutui hyväksymään sen tosiasian, että kyseessä ei ollut yksittäinen tapaus.

– Minun oli pakko poistua ja viedä lapset mukanani, hän kertoo van Meterille.

Chapmanin vaatemallisto Marchesa on loistanut poissaolollaan tämän vuoden gaalojen punaisilta matoilta. Muun muassa näyttelijä Jessica Chastain on kertonut, että Weinstein vaati näyttelijöitä pukeutumaan Marchesan vaatteisiin elokuviaan promotessa. Muotimogulin mukaan poissaolo oli tietoinen valinta juuri merkin Weinstein-kytköksen takia, vaikkakin useat tähdet tarjoutuivat pukeutumaan merkin vaatteisiin tukenaan Chapmanille.

– Meidän mielestämme se ei olisi ollut sopivaa tilanteen huomioon ottaen. Kaikki naiset, joita on satutettu, ansaitsevat kunnioitusta, tahdon antaa heille aikaa, Champan sanoo.

Marchesa-merkin vaate nähtiin isossa punaisen maton tapahtumassa ensimmäistä kertaa Weinstein kohun jälkeen tämän viikon MET-gaalassa. Scarlett Johansson oli pukenut ylleen tummanpunaisen Marchesa-mekon. Muuten vaatemerkki on elänyt hiljaiseloa, se peruutti muotinäytöksensä helmikuisilta New Yorkin muotiviikoilta.

– En halua, että minut nähdään uhrina, koska mielestäni en ole. Olen vain nainen surkeassa tilanteessa, Chapman niputtaa.

Lue myös:

    Uusimmat