Ahdistelukohun keskelle joutuneen Harvey Weinsteinin perustama yhtiö konkurssiin – "Ainoa vaihtoehto"

Yhdysvaltalaismediat uutisoivat seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin perustaman Weinstein Companyn hakeutuvan konkurssiin.

Weinstein Companyn hallitus ilmoitti eilen sunnuntaina, että ahdistelukohun keskelle viime syksynä joutuneen menestystuottaja Harvey Weinsteinin perustama yhtiö hakeutuu konkurssiin.

Aiheesta uutisoineen Varietyn mukaan ryhmä sijoittajia oli lähellä ostaa yhtiön, mutta New Yorkin osavaltion syyttäjä asetti kaupalle ehtoja. Ehtojen mukaan muun muassa ahdistelun uhrien olisi saatava korvaus kokemastaan ahdistelusta ja siihen osallistuneet henkilöt olisi irtisanottava yhtiön palveluksesta.

Yhtiön hallituksen lausunnon mukaan konkurssi on ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto yrityksen jäljellä olevan arvon maksimoimiseksi.

Harvey Weinstein, 65, sai perustamastaan yhtiöstä potkut viime syksynä ahdistelukohun kiihdyttyä. Weinstein on Weinstein Companyn lisäksi myös yksi Miramax-studion perustajista. Yhteensä 70 naista tuli kohun myötä julkisuuteen syyttäen Weinsteinia ahdistelusta ja jopa raiskauksesta.

Weinstein on kiistänyt harrastaneensa seksiä kenenkään kanssa ilman suostumusta. Weinstein Companya on syytetty siitä, että se ei ole puuttunut ahdisteluun, josta Harvey Weinsteinia syytetään.

Katso artikkelin alussa englanninkielinen video Weinstein Companyn konkurssiin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat