Harryn ja Meghanin toiminta herättää pahennusta prinssi Philipin sydänoperaation jälkeen – herttuattarelta erikoinen kommentti kohutussa haastattelussa

6:37
Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää

Harryn ja Meghanin edesottamukset puhuttavat jälleen Britanniassa, kun kuningatar Elisabet aloitti selvityksen Meghaniin liittyvistä kiusaamisväitteistä ja hovi tiedotti prinssi Philipin olleen sydänoperatiossa.

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip joutui sydänoperaatioon keskiviikkona 3. maaliskuuta, kertoo Buckinghamin palatsi tiedotteessaan. Toimenpide suoritettiin St. Bartholomews-sairaalassa, jonne Philip siirrettiin aiemmin tällä viikolla

– Hänen kuninkaallinen korkeutensa tulee pysyttelemään sairaalassa hoitoa, lepoa sekä toipumista varten päivien ajan, tiedotteessa kerrottiin.

Daily Mail kertoo, että operaatio onnistui ja se suoritettiin Edinburghin herttuan aiempien sydänvaivojen vuoksi. Hovin tiedottaja sanoi lehdelle, että prinssi Philip viettänee sairaalassa vielä useamman päivän, mutta ei tarkentanut, minkälainen operaatio kuninkaalliselle tehtiin.

Prinssi Philip joutui sairaalaan 16. helmikuuta huonovointisuuden takia. Tuolloin palatsi ei kertonut, mikä Philipiä vaivasi. Seuraavalla viikolla palatsi tiedotti herttuan kärsivän infektiosta.

Samaan aikaan, kun Edinburghin herttua on ollut sairaalassa pidempään kuin koskaan aiemmin, on hovissa odotettu kauhunsekaisin tuntein prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ensimmäistä pitkää televisiohaastattelua sen jälkeen, kun pari jätti brittihovin vuosi sitten. Oprah Winfreyn tekemä haastattelu on määrä näyttää sunnuntaina amerikkalaisella CBS-kanavalla. 

Samaan aikaan herttuatar Meghan joutui keskelle ikävää kohua, kun entiset työntekijät esittivät The Times -lehdessä karuja kiusaamissyytöksiä tätä kohtaan. Myös Buckinghamin palatsi reagoi paljastuksiin ja ilmoitti keskiviikkoiltana käynnistävänsä selvityksen artikkelissa kuvatuista tapahtumista.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen on kerrottu paheksuneen Harryn ja Meghanin Oprah-haastattelun ajoitusta prinssi Philipin sairastelun takia. Daily Mailin mukaan Sussexien päätös hoitaa haastattelu tässä tilanteessa suunnitelmien mukaan on sittemmin herättänyt pahennusta myös laajemmin Britanniassa.

Samaan aikaan kun prinssi Philip oli leikattavana, ilmestyi nähtäväksi jälleen lisää maistiaisia Oprah-haastattelusta. Meghanin videolla kuultu kommentti hovista on herättänyt hämmennystä tilanteen huomioon ottaen.

– En tiedä, kuinka he kuvittelevat, että olisimme hiljaa, jos heillä on aktiivinen rooli meitä koskevien valheiden ylläpitämisessä. Ja jos siihen liittyy riski menettää jotain, on paljon jo menetetty, Meghan sanoo.

Haastattelu on tiettävästi nauhoitettu jo ennen kuin hovi ilmoitti kantansa herttuattareen liittyviin kiusaamisväitteisiin, joten tietoa siitä, mihin "valheisiin" Meghan kommentillaan viittaa, ei ole.

Herttuaparin lähipiiri on kommentoinut viimepäivien käänteitä Harper's Bazaar -lehdelle.

– Harry ja Meghan tiesivät, että tämä tulee menemään rumaksi ennen haastattelua, mutta näin ilmiselvän tuhoamisyrityksen näkeminen on järkyttävää, lähipiiristä kommentoitiin keskiviikkona julki tulleita paljastuksia.

Harryn ja Meghanin entisen tiedottajan Jason Knaufin mukaan herttuattaren käytös sai kaksi entistä avustajaa jättämään työnsä hovissa ja murensi myös kolmannen henkilön itsetuntoa. The Timesin tietojen mukaan henkilökunta on myös murtunut kyyneliin Meghanin tiukkojen vaatimusten takia.

Nyt julki tulleiden seikkojen valossa eräs hovilähde sanoi Daily Mailille pitävänsä entistäkin epätodennäköisempänä sitä, että Harry ja Meghan tultaisiin tulevaisuudessa näkemään yhdessä muiden kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa esimerkiksi kuningatar Elisabetin syntymäpäiväparaatin yhteydessä, jolloin koko perhe on perinteisesti vilkuttanut yleisölle ja näyttäytynyt kameroille Buckinghamin palatsin parvekkeella.

– En pysty kuvittelemaan, että ne kaksi nähtäisiin vielä parvekkeella, lähde tokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja