Ex-työntekijöiltä jälleen hurjia väitteitä herttuatar Meghanista: Kaksi savustettiin ulos, osa murtui kyyneliin tiukkojen vaatimusten edessä

7:15
Tällainen oli herttuatar Meghanin tie Hollywoodista brittihoviin

Entiset työntekijät syyttävät The Times -lehdessä herttuatar Meghania kiusaamisesta. Sussexin herttuaparin tiimissä väitteitä pidetään taas yhtenä pariin kohdistuvana lokakampanjana.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat jälleen olleet tiiviisti brittilehdistön otsikoissa sen jälkeen, kun herttuapari ilmoitti ensin odottavan toista lastaan ja heti perään olevansa antavansa harvinaisen haastattelun talk show -tähti Oprah Winfreylle.

Aiemmin näyttelijänä uraa tehneestä Meghanista liikkui henkilökunnan keskuudessa ikäviä huhuja jo kauan ennen kuin herttuapari päätti jättää brittihovin taakseen ja asettua asumaan Yhdysvaltoihin. Nyt entiset työntekijät ovat jälleen avanneet sanallisen arkkunsa ja kertoneet paljastuksia Meghanista The Times -lehdelle.

Työntekijät olivat kokeneet herttuattaren käytöksen kiusaamiseksi, ja joidenkin kerrotaan jopa murtuneen kyyneliin mahdottomien vaatimusten edessä. Eräs ex-työntekijä luonnehtii Meghanin nöyryyttäneen häntä useissa tilanteissa ja yhden kerrotaan pelänneen kohtaamisia herttuattaren kanssa niin kovin, että tämä oli sanonut työkaverilleen tärisevänsä sen vuoksi.

The Timesin tietojen mukaan prinssi Harrylle ja herttuatar Meghanille oli ilmoitettu, että henkilökuntaa tulee kohdella hyvin, vaikka heidän työnsä jäljessä olisi toivomisen varaa.

– Ei ole minun hommani paapoa ihmisiä, Meghanin kerrotaan kuitenkin todenneen tähän.

Julkisuuteen tihkui jo keväällä 2019 tietoja, joiden mukaan Meghanilla on armoton aikataulu. Hänen on kerrottu pommittavan henkilökuntaansa erilaisilla vaatimuksilla aamuviidestä asti. 

– Meghan voi olla hankala. Hänellä on todella korkeat standardit ja hän on tottunut työskentelemään Hollywood-ympäristössä, lähde kuninkaallisten sisäpiiristä kertoi tuolloin.

The Timesin mukaan herttuaparin tiedottajana työskennellyt Jason Knauf valitti jo vuonna 2018 herttuattaren käytöksestä. Knaufin mukaan Meghan sai käytöksellään kaksi työntekijää jättämään tehtävänsä Kensingtonin palatsissa ja lisäksi herttuatar oli Knaufin mukaan käytöksellään murentanut myös kolmannen työntekijän itsetunnon.

Knaufin kerrotaan kirjanneen kaiken ylös ja saattaneen kirjallisen valituksen Buckinghamin palatsin tietoon, jotta hovi suojelisi herttuatar Meghanin kiusaamiksi joutuneita työntekijöitään. Knaufin kerrotaan lähettäneen tiedot sekä prinssi Williamin henkilökohtaiselle sihteerille, että prinssi Charlesin henkilöstöjohtajalle.

Lehtitietojen mukaan prinssi Harry olisi pyytänyt Knaufia olemaan toimittamatta tietojaan eteenpäin.

Entiset työntekijät sanovat lehdelle tahtoneensa kertoa oman näkökulmansa, koska heidän mielestään herttuatar Meghanin ajasta Britanniassa on tähän asti kerrottu vain toisesta näkökulmasta. Sekä prinssi Harry että herttuatar Meghan ovat antaneet julkisuudessa ymmärtää, ettei Meghan saanut hovissa tukea ja ovat toistuvasti suomineet myös brittilehdistöä saamastaan kohtelusta.

Harryn ja Meghanin tiimistä kiistettiin herttuattareen kohdistuneet kiusaamissyytökset. Parin tiedottajan mukaan kyseessä on jälleen yksi herttuapariin kohdistettu lokakampanja.

– Herttuatar on surullinen häneen kohdistetusta viimeisimmästä hyökkäyksestä, varsinkin henkilönä, joka on joutunut itse kiusaamisen kohteeksi ja on syvästi sitoutunut tukemaan tuskaa ja traumoja kokeneita, Sussexin herttuaparin tiedottaja kommentoi People-lehdelle toimitetussa lausunnossa.

– Hän on päättänyt jatkaa työtään ja pyrkii jatkuvasti näyttämään esimerkkiä siitä, mikä on oikein ja hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja