Prinssi Harrylta uusi ankara avautuminen brittihovista – lyttäsi prinssi Charlesin taidot vanhempana ja vertasi kuninkaallista elämää eläintarhaan

2:44
Prinssi Harry vertaa kuninkaallisen elämän valokeilaa Truman Show'hun ja eläintarhaan.

Prinssi Harry tylyttää jälleen hovia, tällä kertaa erityisesti isäänsä prinssi Charlesia.

Brittihovista maaliskuussa 2020 vetäytynyt prinssi Harry on esittänyt lisää karuja väitteitä brittihovista sekä sukulaisistaan. 36-vuotias Harry antoi haastattelun Armchair Expert -podcastille, joka julkaistiin torstaina 13. toukokuuta. Haastattelussa kovaa kritiikkiä sai osakseen erityisesti Harryn isä prinssi Charles, 72. Osansa saivat myös Harryn isoäiti kuningatar Elisabet, 95, sekä edesmennyt isoisä, hiljattain 99-vuotiaana menehtynyt prinssi Philip

Harryn mukaan Charles pisti pahan kiertämään vanhemmuudessaan, sillä Harry koki, että hän pisti eteenpäin saman "geneettisen tuskan ja kärsimyksen kierteen", jonka hän on itse joutunut käymään läpi nuoruudessaan. Harry kertoi haastattelussa, että hänen oli muutettava vaimonsa herttuatar Meghanin kanssa Los Angelesiin, jotta kierre saatiin katkaistua. 

– Hän kohteli minua tavalla jolla häntä kohdeltiin, Harry arvioi haastattelussa. 

Haastattelussa Harry kertoi halunneensa vetäytyä kuninkaallisesta elämästä jo parikymppisestä lähtien sen takia, minkä kohtalon hänen äitinsä prinsessa Diana koki. Harryn mukaan hän ei aio toistaa samoja virheitä itse vanhempana. 

– Vanhempina meidän pitäisi yrittää tehdä parhaamme ja sanoa "Tiedätkö mitä? Se tapahtui minulle, joten tulen varmistamaan ettei niin käy sinulle". 

Prinssi-isä Charles toisti Harryn mukaan hänen kasvatuksessaan samanlaista kohtelua, kuin mitä itse sai osakseen vanhemmiltaan kuningatar Elisabetilta ja prinssi Philipilta aikoinaan. Vaikka Harry ei ole itse todistanut sanojensa mukaan tätä kasvatusmetodia Elisabetin ja Philipin osalta Charlesia kohtaan, alkoi hän kuitenkin jossain vaiheessa yhdistelemään mielessään palasia ja miettimään asiaa. Harry alkoi kertomansa mukaan lopulta löytää paljon yhtäläisyyksiä Charlesin ja hänen nuoruuden kokemuksissa. 

– Ja tässä sitä ollaan, toin koko perheeni Yhdysvaltoihin, se ei ollut suunnitelmana mutta joskus on tehtävä päätöksiä ja laitettava perhe sekä mielenterveys etusijalle. 

Harry kuvaili elämänsä kuninkaallisena olleen sekoitus eläintarhassa elämistä sekä The Truman Show -elokuvaa. Kyseisessä elokuvassa, jota tähdittää Jim Carrey, elokuvan päähenkilö herää eräänä aamuna todeten, että hänen elämänsä on jatkuva tositelevisiosarja. 

Nuoruudessaan Harry tunnettiin villinä bileprinssinä, joka oli toistamiseen otsikoissa erilaisten kohujen myötä. Haastattelussa Harry perusteli ankaran juhlimisen olleen seurausta traumaattisesta lapsuudesta. 

Harryn mukaan Meghan tuki hänen päätöstään muuttaa muualle ja vakuutteli tälle, "ettei hänen tarvitsisi olla prinsessa". Meghan myös kehotti Harryn mukaan häntä hakeutumaan terapiaan kun hän jossain vaiheessa tunsi olevansa kuninkaallisena kuin häkissä ilman vaikutusvaltaa mihinkään. 

– Se on se työ, eikö vaan? Virnistä ja kestä se. Mene eteenpäin. Parikymppisenä ajattelin, että "En halua tätä työtä, en halua olla täällä. En halua tehdä tätä". Katsokaa mitä se teki äidilleni, kuinka pystyisin ikinä asettumaan ja saamaan vaimon ja perheen, kun tiedän, että se kaikki tulee tapahtumaan uudestaan?

– Olen nähnyt kulissien taakse. Olen nähnyt bisnesmallin ja nähnyt kuinka tämä koko homma toimii, enkä halua olla osa sitä. 

Perhe-elämä on Harryn mukaan sujunut paljon helpommin muuton myötä eikä hän kadu päätöstään. 

– Asuessani täällä voin todella nostaa päätäni ja tunnen oloni erilaiseksi. Hartiani ovat pudonneet, kuten ovat myös hänen (Meghanin), täällä voi kävellä ympäriinsä tuntien olonsa enemmän vapaaksi. Voin ottaa Archien mukaani pyöräilemään, minun ei olisi koskaan aiemmin ollut mahdollista tehdä niin.

Harry ja Meghan kohauttivat vuoden 2020 alussa ilmoittaessaan aikeistaan vetäytyä kuninkaallisesta elämästä ja muuttaa Pohjois-Amerikkaan. Vuoden 2021 keväällä Harry ja Meghan antoivat juontaja-toimittaja Oprah Winfreylle kohuhaastattelunsa, jonka myötä he tekivät niin ikään karuja väitteitä sekä paljastuksia brittihovista. 

Lähde: Page Six

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja