Harry Potter -tähti soimaa omaa roolisuoritustaan elokuvasarjassa: "Keskinkertaista"

Harry Potter -elokuvissa Sirius Mustaa esittänyt Gary Oldman on kova kritisoimaan aiempia roolisuorituksiaan.

Harry Potter -elokuvasarjassa Harryn kummisetää Sirius Mustaa esittänyt näyttelijä Gary Oldman, 65, arvioi vuosien takaisia roolisuorituksiaan suosikkielokuvissa hiljattain julkaistussa podcast-haastattelussa

Vaikka fanit rakastivatkin Oldmanin tulkitsemaa Sirius Mustaa, ei näyttelijä itse pidä roolisuoritustaan Harry Potter -elokuvissa mairittelevana. 

– Mielestäni työni on siinä keskinkertaista, Oscar-palkittu näyttelijä sanoi Josh HorowitzinHappy Sad Confused -podcastissa.

Oldman esitti Sirius Mustaa neljässä Harry Potter -elokuvassa: Harry Potter ja Azkabanin vanki, Harry Potter ja liekehtivä pikari,Harry Potter ja Feeniksin kilta sekä Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2.

Oldman sanoi podcastissa ajattelevansa, että hän olisi voinut esittää roolia toisella tavalla. Hän pohti, että ehkä hänen lähetysmistapansa rooliin olisi voinut olla erilainen, mikäli hän olisi Harry Potter -kollegansa, edesmenneen Alan Rickmanin tapaan lukenut ennen rooliin hyppäämistä J.K. Rowlingin  Harry Potter -kirjat, joihin koko elokuvasarja perustuu.

– Ehkä jos olisin lukenut kirjat kuten Alan, jos olisin mennyt edellä juonessa, jos olisin tiennyt, mitä on tulossa, uskon rehellisesti, että olisin näytellyt sen toisin, hän sanoi haastattelussa.

Oldmanin mukaan hänellä on usein tapanaan kritisoida aiempia roolisuorituksiaan.

– Jos istuisin alas ja katsoisin itseäni jossakin ja sanoisin, että voi luoja, olen uskomaton, olisi se hyvin surullinen päivä. Koska haluan tehdä seuraavan suorituksen paremmin, hän selitti.

Oldman ei ole ainoa Harry Potter -elokuvissa näytellyt tähti, joka on ollut tyytymätön omaan roolisuoritukseensa elokuvasarjassa. Elokuvissa päähenkilöä Harry Potteria esittänyt brittinäyttelijä Daniel Radcliffe kertoi vuonna 2015 Playboy-lehdelle, että hänen suorituksensa elokuvasarjan kuudennessa osassa, Puoliverisessä prinssissä, ei hänen mielestään ollut kovin imarteleva. 

– Jokaisessa elokuvassa kuudenteen saakka, näyttelemisessäni voi nähdä suuren askeleen eteenpäin. Sitten edistys pysähtyi, tai meni jopa taaksepäin kuudennessa elokuvassa, hän kertoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat