Harry Potter -tähti Daniel Radcliffe avautuu nuoruuden alkoholinkäytöstään: "Nopein tapa unohtaa se, että sinua tarkkaillaan koko ajan, oli vetää erittäin kovat kännit"

1:37
Harry Potterin hohto ei himmene

Daniel Radcliffe kertoo turvautuneensa alkoholiin paetakseen maailman katseilta ollessaan koko maailman tuntema velho Harry Potter.

Brittinäyttelijä Daniel Radcliffe nousi koko maailman tietoisuuteen ennen teini-ikäänsä aloitettuaan näyttelijän uransa toden teolla Harry Potter -elokuvien päätähtenä. Hiljattain 29-vuotias tähti avautui Off Camera with Sam Jones -ohjelman haastattelussa, että tuo huomion määrä verotti nuorta poikaa, joka joutui kasvamaan sen keskellä lapsesta aikuiseksi. 

Radcliffe muisteli haastattelussa myöhäisiä teinivuosiaan ja kertoi kääntyneensä alkoholin puoleen selviytyäkseen siitä, että koko maailma tarkkaili herkeämättä hänen jokaista liikettään. Radcliffen mukaan hänestä tuntui siltä, että joku katsoi koko ajan sitä, minne hän meni ja mitä hän teki. 

– Minun tapauksessani nopein tapa unohtaa se, että sinua tarkkaillaan koko ajan, oli vetää erittäin kovat kännit. Sitten kun olet todella humalassa, tulet tietoiseksi siitä, että oho, ihmiset katselevat entistä enemmän nyt kun olen todella humalassa, joten minun kannattaisi varmaan juoda vielä enemmän, jotta pystyisin olemaan välittämättä siitä paremmin, Radcliffe kertoo. 

Omien kokemustensa varjolla Radcliffe osoittaa empatiaa muille nuorille tähdille, jotka ovat käyneet samanlaisia kokemuksia läpi. Hän nostaa esimerkiksi poptähti Justin Bieberin, joka on musiikkinsa lisäksi tullut tunnetuksi myös muun muassa ajoittain runsaasta päihteiden käytöstään

Radcliffen mukaan nuoren voi olla vaikeaa tuntea normaaleja tunteita elämäntyylin takia, jonka on saavuttanut varhaisella iällä. 

– Osa sitä on odotus siitä, että sinun pitäisi olla haltioissasi koko ajan. Sinulla on hyvä työ, olet varakas, sinulla ei ole oikeutta ikinä olla surullinen tai innoton kaikesta siitä ja luulen, että se tuo myös paineita. 

Näyttelijä pääsi irti alkoholinkäytöstään läheistensä ja lopulta oman itsensä ansiosta. 

– Siinä meni muutama vuosi ja siihen vaadittiin muutama yritys. Lopulta se oli oma päätökseni. Heräsin eräänä aamuna bileillan jälkeen ja mietin, että "tämä ei ole varmaan hyväksi". 

Radcliffe tiedostaa, että hän yritti kenties elää jonkinlaisen mielikuvan mukaan siitä, mitä hänen olisi pitänyt olla. 

– Kun ajattelen sitä kaaosta, jota keräsin elämääni, olen paljon onnellisempi nyt ja luulen, että jokin osa minusta ajatteli että näyttelijöiden on oltava hulluja, siistejä juoppoja. Minun on elettävä tämän oudon kuvan mukaan siitä, mikä minulla on päässäni kuuluisana näyttelijänä olemisesta, tai jotain. 

Vaikka Radcliffe kävi läpi haasteellisen elämänvaiheen, hän ei ole koskaan katunut sitä, että hän otti vastaan roolin Harry Potterina. Hän kertoo rakastaneensa aina kuvauksiin menemistä eivätkä hänen henkilökohtaiset kamppailunsa vaikuttaneet hänen roolityöhönsä. 

– Ei ollut koskaan sellaista hetkeä, että olisin toivonut ettei tämä olisi tapahtunut minulle ja etten olisi Harry Potter. Sitä ei vain tapahtunut. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja