Huumeidenkäytön karmiva seuraus – Kaylee repi silmät päästään: "Olen nyt onnellisempi kuin ennen"

8:19

Kaylee Muthart nousi otsikoihin alkuvuonna 2018, kun hän repi silmät päästään huumehallusinaatioiden vuoksi. – Ei ole täysin pimeää. Näen kuin kajastuksia, Muthart kertoi tv-ohjelmassa toukokuussa 2018.

Video: Petri Engblom käytti huumeita läpi 1990- ja 2000-luvun, käytännössä koko aikuisikänsä. Se alkoi ”nuorten hauskanpitona”, mutta johti läheisten, terveyden, vapauden ja kodin menettämiseen. 

Kaylee Muthart nousi otsikoihin alkuvuonna 2018, kun hän huumeidenkäytön seurauksena repi silmät päästään. Nyt Muthart uskoo elämänsä olevan parempaa kuin ennen.

Sortui huumeisiin jo varhain

Jo 18-vuotiaana Muthart käytti alkoholia ja huumeita. Hitaasti hän luisui kovien huumeiden maailmaan. Kohdatessaan vaikeuksia Muthart pakeni ongelmia päihdemaailmaan.

– Kaksi tai kolme kertaa yritin lopettaa. Kannoin amfetamiinia taskussani koko päivän kuin todistaakseni, että olen sen herra, mutta käytin aineen aina lopulta, Muthart muisteli elämäänsä Women's Health -lehdessä.

"Muistan ajatelleeni, että jonkin pitäisi uhrata jotakin tärkeää"

Helmikuussa 2018 Muthart otti suuremman huumeannoksen kuin koskaan aiemmin. Se muutti hänen elämänsä lopullisella tavalla. 

– Hallusinoin, joten muistikuvani ovat hataria, hän toteaa.

Hän heräsi edelleen päihtyneenä ja lähti kävelemään rautatiekiskoja pitkin.

– Vaikka kello oli puoli yksitoista aamulla, kaikki näytti pimeältä ja synkältä lukuun ottamatta valopylvästä, jolla luulin näkeväni valkoisen linnun. Silloin muistan ajatelleeni, että jonkin pitäisi uhrata jotakin tärkeää korjatakseen maailma, ja tuo joku olin minä. Ajattelin, että kaikki päättyisi yllättäen ja kaikki kuolisivat, jos en repisi silmiä päästäni välittömästi. En tiedä, miten tulin tähän johtopäätökseen, mutta tunsin epäilyksettä, että se oli oikea, järkevä asia, joka minun pitäisi tehdä heti, Muthart muistelee.

Hän putosi polvilleen, rukoili ja huusi "miksi minä, miksi minun täytyy tehdä tämä".

– Painoin peukaloni, etusormeni ja keskisormeni kumpaankin silmääni. Tartuin kumpaankin silmämunaani, väänsin ja kiskoin, kunnes kumpikin silmä pullistui kuopastaan – se tuntui massiiviselta kamppailulta, vaikeimmalta asialta, joka minun on koskaan tarvinnut tehdä. Koska en enää nähnyt, en tiedä, näkyikö verta. Mutta tiedän, että huumeet turruttivat kivun.

"Pitelin silmiäni käsissäni"

Muthartin onneksi hänen seurakuntansa oli lähellä. Muthartin tuntema pastori kuuli tämän huutavan.

– Hän pidätteli minua. Myöhemmin hän sanoi, että löytäessään minut pitelin silmiäni käsissäni. Olin litistänyt ne, vaikka ne olivatkin jotenkin vielä kiinni päässäni.

Kaksi päivää myöhemmin Muthart heräsi sairaalassa.

– Kaikki oli pimeää ja tiesin, että olen sokea, mutta kun aistin äitini vierelläni, tiesin, että tulisin selviämään.

Ei herkille:

Kaylee esiintyi tv-ohjelmassa, jossa paljasti myös, miltä hänen silmänsä näyttävät tapauksen jäljiltä. Jos video ei näy, katso se täällä.

"Ei ole täysin pimeää"

Tekonsa vuoksi Muthart kärsi päänsäryistä, muttei suostunut ottamaan vahvoja kipulääkkeitä. Hän oli päättänyt jättää huumeet.

Muthart siirtyi psykiatriseen hoitolaitokseen, jossa häntä hoidettiin sekä lääkkeillä että terapialla. Hän opettelee hitaasti uuteen elämäänsä sokeana.

– Ei ole täysin pimeää. Näen kuin kajastuksia, Muthart kertoi tv-ohjelmassa toukokuussa 2018.

Muthart uskoo, että hänen elämänsä on nyt kauniimpaa kuin aiemmin.

– Harrastukset, joista ennen nautin, kuten kitaran soittaminen ja pianonsoiton opettelu, ovat nyt vaikeampia, koska olen sokea, mutta olen optimistinen. Kun lyön varpaani tai polveni, ajattelen "no, ehkä tämä säästi minut siltä, että kävelen päin seinää ja lyön naamani", hän totesi Women’s Health -lehdessä.

– Toki on hetkiä, joina olen järkyttynyt tilanteestani, varsinkin yöllä, kun en saa unta. Mutta todellisuudessa olen nyt onnellisempi kuin ennen tätä kaikkea. Olen mieluummin sokea kuin huumeriippuvainen.

Elämä ei välttämättä olekaan aivan mallillaan? 

Muthart kävi pitkään kuntoutushoidossa. Hänen silmänsä on leikattu, ja uutta leikkausta suunnitellaan lokakuussa 2018.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Ainoa ihminen, joka voi auttaa sinua pääsemään asioiden yli, olet sinä itse. Huumeet saivat minusta otteen ennen kuin sain itse itsestäni otteen, hän kertoi tv-haastattelussa.

Muthartin elämä ei kuitenkaan välttämättä ole täysin onnellista. Äiti Katy Tompkinsin mukaan Muthart on ollut tekemisissä ex-poikaystävänsä kanssa.

– (Se on) myrkyllinen suhde! Hän on osittain vastuussa siitä, mitä tapahtui, äiti kertoi Facebook-julkaisussa, jossa hän toivoi rukouksia perheensä puolesta.

– Olen huolehtinut ja huolehdin hänestä siitä asti, kun tämä tapahtui. Olen antanut kaiken voimani. Minulla oli pahoja aavistuksia, kun hän oli kuntoutuksessa, ja nyt tiedän, miksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja