Harrison Fordin lentotaitoja ylistetään: "Toimi täydellisesti"

Harrison Fordilla on myös aikaisempaa kokemusta pakkolaskuista.

1960-luvulta asti lentoharrastuksen parissa aktiivisesti toiminut Harrison Ford on kokenut pilotti. Ford onkin saanut kiitosta toiminnastaan hätälaskun aikana, sillä taidokas lentäjä onnistui välttymään suuremmilta tuhoilta ja henkilövahingoilta. Ford teki hätälaskun läheiselle golfkentälle, sillä lentokentälle paluuseen ei moottorivian vuoksi ollut aikaa.

Dailymailin mukaan silminnäkijät ja asiantuntijat arvioivat Fordin toimineen hätälaskun aikana näyttelemiensä sankareiden tavoin. Kokenut pilotti pysyi tyynenä ja tämä saattoi pelastaa hänen henkensä.

Paikalla ollut silminnäkijä, helikopteria päivittäin työnsä puolesta lentävä Ryan Kavanaugh ylistää Fordin taitoja Hollywood Reporterille. 

– 99 prosenttia lentäjistä olisi yrittänyt palata takaisin lentokentälle, jolloin kone oli rysähtänyt nokka edellä maahan ja tuhoutunut. Harrison sen sijaan toimi toisin ja onnistui minimoimaan tuhot. Hän on pirun taitava lentäjä.

Harrisonin kerrotaan toimineen epäitsekkäästi, jolloin kukaan muu ei loukkaantunut pakkolaskun seurauksena. 

– Hän toimi tilanteessa täydellisesti – aivan kuten taidokkaan lentäjän kuuluu tällaisessa tilanteessa toimia, lentoasiantuntija Rick Dake kommentoi People-lehdelle. 

Ford sai kiitosta pilotintaidoistaan myös sosiaalisessa mediassa alan asiantuntijoilta sekä faneiltaan. Muun muassa ilmailuun erikoistunut journalisti Miles O'Brian kehui Fordin laskeutumista "oppikirjan mukaiseksi". 

Myös useat Hollywoodin tähdet ovat tviitanneet voimia toipuvalle Fordille.

Hätälaskun tehnyt kone vaurioitui pahasti ja ainoana kyydissä ollut Ford sai useita ruhjeita pään alueelle. Sairaalaan kiidätetyn näyttelijän tilan on myöhemmin uutisoitu olevan vakaa. 

Lento-onnettomuus ei ollut Fordin ensimmäinen. The Guardianin mukaan vuonna 1999-2000 Ford joutui tekemään jopa kaksi hätälaskua vuoden sisään. Myös aikaisemmin suuremmilta vahingoilta on vältytty. 

Lue myös:

    Uusimmat