Mainos

Harmaata taloutta jahtaavan KRP:n yksikön työ tuottaa tulosta

Yksikön tutkimat jutut koskevat pääasiassa rakennus- ja ravintola-alaa.

Keskusrikospoliisin uuden harmaan talouden yksikön työ tuottaa tulosta, kertoo Uutispäivä Demari. Syyttäjän syyteharkintaan pyritään ennen juhannusta viemään juttu, jossa ainakin 16 hämäräyrityksen muodostaman ryppään epäillään käyttäneen pimeää työvoimaa.

Ensimmäisestä uuden yksikön työhön perustuvasta oikeudenkäynnistä on tulossa iso. Alun perin kohteena oli yksi yritys, nyt siis 16, ja jutun odotetaan vielä laajenevan. Pimeää tuloa ryppäässä arvioidaan saavutetun miljoonia euroja.

Yksikön päällikön rikostarkastaja Markku Ranta-Ahon mukaan jutusta ei ole löytynyt ulkomaalaisyhteyksiä. Hän arvioi, että puolet pimeästä työvoimasta on suomalaista. Ranta-Ahon yksikön tutkimat jutut koskevat lähinnä rakennus- ja ravintola-alaa. Myös telakat ovat nousseet esille.

Harmaan talouden oikeudenkäyntien näkyvillä olevan alkamisen viranomaiset toivovat hidastavan sen laajenemista. Ranta-Aho uskoo, että yksikön näkyminen julkisuudessa ja työpaikoille tehdyt iskut ovat vaikuttaneet jo.

- Sana on pikku hiljaa kiirinyt siitä, että iskuryhmä tekee töitä ja on saanut tuloksiakin aikaiseksi, Ranta-Aho sanoo haastattelussa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja