Mainos

Harlin uutuuselokuvastaan: Totta kai se pitää nähdä, että miten se voi olla niin huono

Elokuvaohjaaja Renny Harlin on parhaillaan Suomessa markkinoimassa uutta elokuvaansa "Viiden päivän sota". Useissa maissa Harlinin uutuus on mennyt vain DVD-levitykseen, mutta Suomessa mies toivoo elokuvan kuitenkin houkuttelevan yleisöä teatteriin. Jos ei muusta syystä, niin ainakin tästä:

– Totta kai se pitää käydä katsomassa. Että miten se voi olla niin huono, mies vitsailee MTV3:lle.

Herjallaan mies viittaa asenteisiin, joita hän helposti Suomessa kohtaa. Vaikka Harlin on selkeästi Suomen tunnetuin ohjaaja ulkomailla, niin kotimaassa miehen elokuvat joutuvat helposti ihmisten hampaisiin.

– Suomi on semmoinen maa, jossa aika herkästi kritisoidaan, jos lähtee perinteisestä kuviosta ulos. On sitten kilpa-ajaja, elokuvan- tai musiikintekijä, niin aika helposti saattaa tulla pyyhkeitä, Harlin toteaa.

– Joskus kun luen esimerkiksi suomalaisten urheilijoiden saavutuksista, niin tulee sellainen olo, että kyllä me voitaisiin olla ylpeitäkin siitä, että meikäläiset tuolla pakertaa, vaikka aina ei tule olympiakultaa.

Uuden elokuvansa tarinaa mies pitää kertomisen arvoisena.

– Tämä oli sota joka sai aika vähän huomiota tiedotusvälineissä, erityisesti Yhdysvalloissa. Tunsin tietynlaista hengenheimolaisuutta georgialaisten kanssa, se on pieni maa, jolla on suuri ja valtava naapuri siinä vieressä. Suomalaisena tunsin, että tässä on tietynlaisia yhtymäkohtia historiassa.

Harlin kiistää, että elokuva olisi Georgian hallituksen propagandaa.

– Georgian presidentti Mihail Saakashvili on ystäväni, mutta ei edes halunnut nähdä käsikirjoitusta saati kohtauksia, joita tehtiin Georgian armeijan avustuksella, sanoo Harlin.

– Leffassa ei käytetä digitaalisia kikkoja, vaan aitoja panssarivaunuja ja lentokoneita sekä tuhansia sotilaita. Jälkityö oli helpompaa, eikä vienyt valtavasti aikaa. Elokuva maksoi 12 miljoonaa dollaria ja sitä rahoittivat muun muassa georgialaiset yksityiset henkilöt, mutta hallitukselta varsinaista rahaa ei saatu.

Lue lisää MTV3 Viihteen sivuilta:

Katso Tanja Huutosen haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.