Mainos

Harjavallan murhan yrityksestä vangittu 16-vuotias tyttö suunnitteli poliisin mukaan muita vakavia väkivaltarikoksia – ei kommentoi, kenen perässä puukkotyttö oli

0:58
Poliisi tiedotti verisenä kulkeneesta tytöstä tapahtuneen jälkeen. Tyttö saatiin kiinni Harjavallan keskustasta.

Poliisi epäilee Harjavallan murhan yrityksestä vangittua 16-vuotiasta tyttöä myös toisen vakavan väkivaltarikoksen valmistelusta.

Tytön vangitsemista koskevista tiedoista käy ilmi, että häntä epäillään murhan yrityksen ja törkeän ryöstön lisäksi törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Tämä tarkoittaa, että tyttö olisi 52-vuotiaan naisen puukotuksen lisäksi epäiltynä johonkin muuhun tai muihin henkilöihin kohdistuneesta vakavan väkivaltarikoksen suunnittelusta.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan kyse on nimenomaan toisen henkirikoksen suunnittelusta. Tapauksen tutkinnanjohtaja ei kommentoi MTV Uutisille kyseistä rikosepäilyä.

Tyttöä epäillään 52-vuotiaan naisen puukotuksen osalta murhan yrityksestä teon suunnitelmallisuuden ja käytetyn raakuuden vuoksi. Vangitsemiseen liittyvistä tiedoista ei ole pysty päättelemään, että suunnitelmallisuus olisi ollut minkään rikoksen osalta erityisen pitkä, sillä tekoajaksi on kaikkiin rikoksiin merkitty 18. lokakuuta eli toissaviikon perjantai.

Tyttöä epäillään myös törkeästä ryöstöstä sen vuoksi, että hän vei uhrilta väkivallanteon yhteydessä irtainta omaisuutta. Poliisi ei täsmennä viedyn omaisuuden laatua. Poliisi ei kertomansa mukaan pysty vielä sanomaan mitään teon motiivista.

Verityön jälkeen tyttö otettiin kiinni Harjavallan keskustasta aamupäivällä. Käräjäoikeus määräsi tytön vangitsemisen yhteydessä mielentilatutkimukseen.

Iltalehti kertoo, että sen tietojen mukaan puukotus tapahtui lastensuojeluyksikön tiloissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja