Mainos

Haagan puukotuksesta epäillyn veli saattoi yllyttää veritekoon – Poliisi rikoksesta: "Tässä on poikkeuksellisia piirteitä"

2:37
Haagan puukottajan veljen osuutta selvitetään.

Helsingin poliisi epäilee Pohjois-Haagan puukotuksesta epäillyn veljen osallistuneen jollain tavalla murhan yrityksen suunnitelmalliseen puoleen.

– Sen takia häntä epäillään osallisuudesta tähän itse tekoon. Meidän tietojemme mukaan hän ei ollut itse tekoaikaan paikan päällä, rikoskomisario Pekka Hätönen kertoo.

Yksi mahdollinen osallisuuden muoto on Hätösen mukaan yllytys tekoon, mutta nimike tarkentuu tutkinnan aikana. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi sen tarkemmin, miten teon suunnitelmallisuus on tutkinnan aikana tullut ilmi.

Vangittu mies on syntynyt vuonna 1990.

Puukottajan pako jatkuu

Poliisi etsii yhä vuonna 1985 syntynyttä Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia epäiltynä murhan ja tapon yrityksestä sekä törkeistä pahoinpitelyistä. Poliisista ei oteta kantaa siihen, onko teosta epäilty suunnitellut pakoaan etukäteen.

Poliisilla ei ole varmaa tietoa epäillyn sijainnista, ja poliisi on tehnyt useita kotietsintöjä epäiltyyn ja tämän lähipiiriin liittyen tämän tavoittamiseksi.

Hätösen mukaan poliisi huomioi tutkinnassa myös sen mahdollisuuden, että henkilö on päässyt ulkomaille.

Rikos on poliisin mukaan kokonaisuutena poikkeuksellinen. Kyseessä on lähisuhdeväkivaltaa, joka on tapahtunut julkisella paikalla usean todistajan nähden. Sitä on seurannut pitkällinen pakoilu.

– Tyypillisemmin lähisuhdeväkivallan osalta epäilty jää kyllä hyvin nopeasti kiinni ja usein jopa suoraan tekopaikalta. Tässä on poikkeuksellisia piirteitä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja