Mainos

Happamia, sano Zyskowicz eduskunnan viineistä

Kansanedustaja Ben Zyskowicz uskoo eduskunnan viinifarssin päättyvän vielä onnellisesti. Eduskunnalla on käsissään yli tuhat kallista viinipulloa, joita ei voitu lopulta juoda eduskunnan satavuotisjuhlissa vuonna 2006.

Hienot viinit oli haettu Etelä-Afrikasta, mutta tuotevalvontakeskus STTV esti viinilastin luovuttamisen eduskunnalle, koska viinit oli toimitettu alkoholilupien vastaisesti.

Nyt olisi siis käsissä yli tuhat pulloa viiniä, joka on tosin saattanut vuosia varastossa odotellessaan jopa hapantua.

- Itse olen täysraitis, eli minusta ei ole apua edes tämän viinierän kuluttamisen. Mutta eiköhän eduskunnan henkilökunnan pikkujouluissa mene tuokin lasti, vaikka se ei olisi aivan priimaa, luottaa Zyskowicz.

Mutta kansanedustaja Ben Zyskowicz, eikö nämä eduskunnan juhlaviinit ole hankittu veronmaksajien rahoilla?

- Aivan varmasti.

Eikö silloin voisi ajatella, että viinit jaettaisiin eduskuntatalon portailta kansalaisille, joille vähän hapankin viini varmasti kelpaisi?

- En kannata. Enkä usko että lainsäädäntökään sitä sallisi, että viiniä jaettaisiin eduskunnan portailta, tyrmää Zyskowicz loogiselta tuntuvan ratkaisun.

Surkuhupaisan tapauksen surkuhupaisuutta lisää vielä se, että viinejä oli maisteltu nimenomaan suomalaisen huippuasianajaja Zacharias Sundströmin viinitilalla Etelä-Afrikassa. Sundström on juuri tuomittu reilun neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä veropetoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.