Hanskat naulaan: Nyrkkeilyn rääväsuu David Haye lopettaa uransa

Nyrkkeilyn raskaan sarjan entinen maailmanmestari David Haye on ilmoittanut lopettavansa ammattilaisuransa toukokuussa Tony Bellewia vastaan kokemansa tappion jälkeen.

37-vuotias Haye voitti 28 uransa 32 ottelusta. Hän siirtyi ammattilaiskehään vuonna 2002. Maailmanmestariksi hän nousi vuonna 2009 kukistamalla WBA-liiton titteliottelussa venäläisen Nikolai Valujevin. Vuonna 2011 hän kävisi hajapistein Vladimir Klitshkolle.

Hayesta tuli Lennox Lewisin vuoden 2004 mestaruuden jälkeen ensimmäinen britti, joka ylsi vastaavaan suoritukseen.

Haye jää nyrkkeilyhistoriaan myös ristiriitaisena persoonana värikkäiden provokaatioidensa takia. Vuonna 2009 hän saapui lehdistötilaisuuteen t-paidassa, johon oli kuvattu Vladimir Klitshkon sekä tämän veljen Vitalin irtileikatut päät.

Britti oli uransa loppuvuosina jatkuvassa sanaharkassa Bellewin kanssa. Marraskuun 2016 tiedotustilaisuus muuttui sanailun jälkeen tappeluksi. Bellew vei varsinaisen kohtaamisen seuraavan vuoden maaliskuussa Hayen koettua akillesjännevamman. Haye sai kuitenkin vastustajaltaan aplodit sisukkuudestaan.

Kaksikko nousi uudelleen kehään tämän vuoden toukokuussa, mutta Bellew katkaisi kamppailun jo viidennessä erässä. Haye ilmoitti tiistaina lopettamisestaan videolla.

– Olen ylpeä käymistäni taisteluista. Olen ylpeä myös siitä, että poistun taistelukentältä onnellisena ja terveenä, ja että olen turvannut perheeni taloudellisen toimeentulon, Haye kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat