Tyson Fury on taas maailmanmestari! Deontay Wilder sai karmaisevan selkäsaunan

6:24
Tyson Fury palasi raskaan sarjan maailmanmestariksi lyömällä Deontay Wilderin.

Tyson Fury kukisti hallitsevan mestarin Deontay Wilderin ja otti nyrkkeilyn WBC-liiton raskaan sarjan MM-vyön itselleen Las Vegasissa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. 

Kehätuomari keskeytti yksipuolisen ottelun 7. erässä, kun Wilderin nurkkaus heitti pyyhkeen kehään. 

Fury otti keskikehän haltuun heti ottelun alussa ja vei eriä nimiinsä. Kolmannessa erässä Fury iski Wilderin kanveesille, ja yhdysvaltalainen kävi toiseenkin kertaan lattiassa kyseisen erän aikana, mutta tämän tuomari katsoi liukastumiseksi.  

Furyn kolmannen erän lyönnit saattoivat vaurioittaa Wilderin vasemman korvan tärykalvoa, sillä puolustavan mestarin tasapaino näytti sen jälkeen hyvin epävakaalta ja korvasta valui verta. 

Huiman esityksen antanut brittijätti iski Wilderin luvunlaskuun myös viidennessä erässä. 

Tappio oli Wilderille, 34, uran ensimmäinen (42 voittoa, yksi ratkaisematon). 31-vuotiaan Furyn saldo on 30 voittoa ja yksi ratkaisematon. Fury nousi ensi kertaa mestariksi marraskuussa 2015, mutta menetti tittelinsä siviilipuolen ongelmiensa vuoksi. 

Lähteiden mukaan Wilder ja Fury saivat kumpainenkin ottelusta 28 miljoonaa dollaria (noin 26 miljoonaa euroa) sekä osan tv-tuloista. Ottelusopimuksessa oli myös pykälä mahdollisesti kolmannesta taistosta, jota häviäjä voi vaatia. 

Kaksikon ensimmäinen ottelu joulukuussa 2018 päättyi ratkaisemattomaan täyden 12 erän jälkeen. Wilder säilytti tuolloin tittelinsä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja