Nyrkkeilyn raskaansarjan huippukohtaaminen päättyi rajuun tyrmäykseen – aiemmin Robert Heleniusta riepotellut iskijä haluaa MM-kehään

Dillian Whyten ja Alekandr Povetkinin lauantai-illan uusintaottelu nyrkkeilyn raskaassasarjassa päättyi Whyten tyrmäysvoittoon. Kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa elokuussa Povetkin oli tyrmännyt Whyten.

Venäläinen Povetkin oli vaikeuksissa jo ensimmäisissä erissä, mutta lopullisesti Ison-Britannian Whyte kypsytti vastustajansa Gibraltarilla käydyn ottelun neljännessä erässä. Whyte horjutti Povetkinia voimakkailla iskuilla, iski tämän köysiin ja lopulta kanveesiin. Hoippuva Povetkin nousi vielä jaloilleen, mutta kehätuomari ei antanut ottelun enää jatkua. Voit katsoa ottelun ratkaisun alla olevalta videolta.

Tyrmäys oli Whytelle uran 19:s, kaikkiaan voittoja on kertynyt 28. Joukkoon mahtuu voitto Robert Heleniuksesta lokakuussa 2017. Tuolloin Whyte nuiji suomalaisesta selvän pistevoiton yksipuolisen näytöksen jälkeen. Tappioita britin tilillä on kaksi.

– Olen surullinen ainoastaan siitä, että en tyrmännyt häntä ensimmäisessä erässä. Hän on kova kaveri, mutta tunsin, että olisin voinut lopettaa tämän aikaisin, Whyte sanoi BBC:n mukaan.

Ottelun jälkeen Whyten suunnitelmat olivat selvät.

– Haluan MM-tittelin.

Whyte joutunee kuitenkin odottamaan vuoroaan vielä hyvän tovin. Raskaansarjan tittelit ovät Anthony Joshuan ja Tyson Furyn Hallussa. Kaksikon on määrä kohdata kuluvan vuoden aikana ja myös toisesta kohtaamisesta on sovittu

Povetkinille tappio pitkän uran kolmas ottelussa. Aiemmat tappionsa venäläinen oli kärsinyt Joshualle ja Wladimir Klitshkolle. Ottelu saattoi jäädä Povetkinin, 41, uran viimeiseksi. Ottelun jälkeen promoottori Andrei Ryabinski ilmoitti Tassin mukaan, että aikoo suosittaa Povetkinille uran lopettamista.

Whyte puolestaan ilmoitti olevansa valmis kolmanteen kohtaamiseen, jos venäläinen sitä haluaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja