Tähtinyrkkeilijä Anthony Joshua riehui MM-taiston jälkeen – tuli nyt katumapäälle: "Todella vaikea olla ylpeä itsestäni"

Anthony Joshua on pahoitellut käytöstään tappio-ottelussa Oleksandr Usykia vastaan.

Saudi-Arabian Jeddan Superdomessa nähtiin viime lauantaina kiihkeä nyrkkeilyottelu brittiläisen Anthony Joshuan ja ukrainalaisen Oleksandr Usykin välillä. Ottelu oli toinen laatuaan kaksikon välillä ja panoksena oli neljän eri liiton mestaruusvyöt. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Usykin voittoon, eikä revanssin tulos ollut Joshualle sen mieluisampi. Tiukka kamppailu ratkesi ukrainalaisen eduksi hajaäänituomiolla

Usyk on voittanut kaikki 20 ammattilaisotteluaan. Joshua otti uransa kolmannen tappion äärimmäisen raskaasti, mikä näkyi ottelun jälkeen törkeänä käytöksenä. 

Mestaruusvyöt lattialle

Joshua nappasi tappion jälkeen kaksi Usykin mestaruusvyötä ja heitti ne ulos kehästä. Poistuessaan kohti pukusuojaa hän soitti myös suutaan paikalla oleville kannattajille. Nyrkkeilijä palasi näyttämölle varastamaan Usykilta parrasvalon ja mikrofonin avatakseen tunteitaan yleisölle.

– Varastan tämän Usyk, anteeksi. Teen sen intohimosta, jota laitamme tähän lajiin.

Joshua väritti lauseitaan kirosanoilla. 

– Jos tuntisitte tarinani, ymmärtäisitte intohimoni. En ole mikään aikaisin aloittanut amatöörinyrkkeilijä, jota on pidetty eliittitason ammattilaistulokkaana nuoresta saakka.

Joshua viittasi tällä Usykiin.

– Olin menossa vankilaan. Kun takuuni maksettiin, aloin harjoittelemaan kovaa. Halusin olla valmis puolustamaan itseäni, jos tuomio kiven sisään tulisi.

Joshua onnitteli kuitenkin vastustajaansa hienosta voitosta.

– Usyk voitti minut tänään. Olisin voinut otella paremmin, mutta tämä on vain osoitus suuresta työstä, jonka hän on tehnyt tämän eteen. Laittakaa kättä yhteen raskaan sarjan maailmanmestarille.

Joshua puhui myös arvostelijoilleen.

– Minulle kuittaillaan puutteellisesta tyylistäni otella. En ole mikään kevyt kaveri. Nopeat iskusarjat ovat raskasta työtä painaville ottelijoille.

Psyykkistä uupumusta

Irvokas puheenvuoro herätti paheksuntaa lajipiirissä, sillä harvoin häviäjä paistattelee estradilla ottelun päätyttyä.

Kahden painoluokan entinen maailmanmestari Andre Ward kertoi mielipiteensä sattuneesta. Amerikkalainen Ward oli sitä mieltä, että Joshua uupui henkisesti ottelun aikana niin paljon, ettei pystynyt enää hallitsemaan tunteitaan.

– Ottelu vaati Joshuan älykkyysosamäärältä liikaa.

Kyyneliä lehdistötilaisuudessa

Joshua pyyhki silmäkulmiaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Minun on todella vaikeaa olla ylpeä itsestäni.

Tunteikas Joshua avasi toimittajille vielä tunneprosessiaan raivokohtauksen aikana.

– Kun olet vihainen, saatat tehdä typeryyksiä. Tajusin että tämä on urheilua, joten menin takaisin ja toimin oikein.

Joshua kertoi tuntemuksistaan myös sosiaalisessa mediassa sunnuntaina. 

– Tunnustan, että petin itseni. Toimin täysin intohimon ja tunteiden vallassa, enkä kontrolloinut tilannetta. Rakastan tätä lajia ja lupaan parantaa tapani jatkossa. 

Usyk haastanee seuraavaksi Tyson Furyn. Fury ilmoitti lauantaina, että olisi halukas palaamaan kehään eläköitymissuunnitelmistaan huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat