Hannu Jortikkaa ihaileva valmentajatulokas on saanut SM-liigajoukkueen hurjaan liitoon – "Huippulahjakkuus huokuu"

"Voitontahto on kova"– Olli Salo luotsaa KooKoota menestysjoukkueeksi 6:18
Päävalmentajatulokas Olli Salo on saanut KooKoon hienoon lentoon.

KooKoon penkin taakse täksi kaudeksi hypännyt Olli Salo on saanut suojattinsa huimaan liitoon.

38-vuotias Salo on uusi kasvo SM-liigan päävalmentajana, mutta on siitä huolimatta ehtinyt tehdä jo suuren vaikutuksen valmentajataidoillaan. Runkosarjan avauskolmanneksen jälkeen KooKoo keikkuu komeasti toisella sijalla.

Täysin uusi kasvo Salo ei kuitenkaan SM-liigassa ole. Hän toimi Ilveksen apuvalmentajana kausina 2016-20. C Moren asiantuntija Karri Kivi on nähnyt läheltä, kuinka lahjakkaasta valmentajasta on oikein kyse.

– Hän osaa jääkiekon. Toinen mahtava puoli on se, että treenit tukevat peliä. Valmennusurani aikana kaksi lahjakkainta nuorta, joiden kanssa olen itse toiminut, ovat Lauri Marjamäki ja Olli Salo. Heistä on huokunut se huippulahjakkuus valmentajana.

Salo tiedostaa itsekin omat vahvuutensa. 38-vuotias valmentaja on kuluttanut lukuisia tunteja jääkiekon parissa kehittääkseen lajiymmärrystään.

– Haluan pelin kanssa paljon puljata. Pystyn siinä tuomaan, ja näkee vähän, mitä vastustajat hakevat. Tietysti tällä tasolla jokainen meistä ymmärtää peliä. Olen tehnyt tunteja sen eteen, Salo kertoo.

Kuten olettaa sopii, ei häviäminen lukeudu Salon suosikkiasioihin.

– Voitontahto on aikamoinen. Olen niin huono häviäjä. Se määrittää minulle aika paljon sitä kunnianhimoa.

Vaikka kaukalossa asiat tehdäänkin tosissaan, haluaa Salo kuitenkin pitää joukkueessaan myös rennon ilmapiirin.

– Olen aika rento ja juttelen paljon pelaajien kanssa. Sellaista hauskanpitoa ja hyvää huumoria täällä kuitenkin pitää olla. Sitten kun mennään kentälle, se ruuvi pitää pystyä kääntämään oikeisiin asioihin. Sieltäkin tietynlainen rentous pitää löytyä pelaamiseen ja harjoitteluun.

Ensimmäiset viikot SM-liigassa ovat osoittaneet, että KooKoo on löytänyt penkkinsä taakse valmentajan, joka voi viedä joukkueen pitkälle. Oppia Salo on nimittäin ammentanut jo nuorena poikana aika kovan kaliiperin mestarivalmentajasta.

Hannu Jortikka on isoin esikuva. Häntä olen katsonut ja ihaillut pienenä poikana, Salo myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat