Maisemanvaihdos sai uutta virtaa alkukauden tehohyökkääjän otteisiin – huima alkukausi palkittiin maajoukkuekomennuksella

Heikki Liedes takoo tehoja KooKoossa:"Hienoa, että hän pääsi maajoukkueeseen" 2:22
Heikki Liedes on ollut yksi SM-liigasyksyn suurimmista onnistujista.

KooKoo-hyökkääjä Heikki Liedes on yksi SM-liigan alkukauden suurimmista onnistujista ja yllättäjistä. Maisemanvaihdos on osoittautunut Liedeksen kohdalla erinomaiseksi valinnaksi.

Liedes siirtyi täksi kaudeksi Kouvolaan viiden Lukossa vietetyn kauden jälkeen. Raumalla 28-vuotias hyökkääjä kunnostautui alempien ketjujen työmyyränä ja tasaiseksi 15 tehopisteen mieheksi.

KooKoo-paidassa Liedes on kuitenkin löytänyt urallaan täysin uuden vaihteen. Hän on nimittäin takonut 22 ottelussa hienot tehot 11+5, mikä oikeuttaa myös maalipörssin kakkossijaan.

Liedes oli ehtinyt vakiinnuttaa paikkansa SM-liigassa, mutta tänä syksynä Liedes on ottanut suuren kehitysaskeleen eteenpäin. Uusi joukkue on vaikuttanut osaltaan asiaan.

– Aika monta vuotta jo pelattu liigassa ja sillä tavalla vakiinnuttanut sen, mitä pystyy joukkueeseen tuomaan. Totta kai, kun on uusi kotiyleisö, pelikaverit ja valmennus, niin haluaa tuoda oman osaamisensa esiin, Liedes kertoo.

Viisivuotinen taival Raumalla päättyi Liedeksen osalta parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun Lukon kapteenina toiminut Liedes pääsi nostamaan Kanada-maljan ilmaan. Liedes halusi kuitenkin uudenlaisen haasteen eteensä seurasiirron myötä.

– Suurimmat jutut, mitä itse lähdin hakemaan, oli uudet ärsykkeet, uusi toimintatapa ja kulttuuri, Liedes summaa.

Toistaiseksi maisemanvaihdos on tehnyt vain ja ainoastaan hyvää. Liedeksen hieno alkukausi palkittiin myös maajoukkuekutsulla, sillä Liedes pukee Leijonat-paidan ylleen ensimmäistä kertaa ensi viikolla pelattavassa Karjala-turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat