SM-liiga-komeettaa verrataan jo NHL-mestariin – "Kaikki harmonia näkyy pelissä"

13:48
Petteri Sihvonen hehkuttaa SM-liigan alkukauden superonnistujaa: "Vertaan sitä Tampa Bay Lightningin rauhallisuuteen".

KooKoo siirtyi täksi kaudeksi uuteen aikaan, kun päävalmentajaksi tullut Olli Salo otti joukkueen komentoonsa. Kouvolalaisryhmän alkukausi on sujunut mainiosti, ja MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen äityykin melkoisiin ylisanoihin.

KooKoota kaksi kautta valmentanut Jussi Ahokas nosti joukkueen uudelle tasolle, ja Salo on alkukaudesta jatkanut samalla tiellä.

KooKoo selvitti keväällä 2020 tiensä Ahokkaan johdolla ensimmäistä kertaa historiassaan pudotuspeleihin, jotka jäivät kuitenkin koronapandemian vuoksi pelaamatta. Viime keväänä temppu toistui ja pelaamaankin päästiin.

– Jos vuonna 2019 Jussi Ahokkaasta tuli merkittävä valmentajanimi Jarno Kultasen alaisuudessa, nyt näyttää että vuonna 2021 on Olli Salon vuoro mennä seuraan sisään ja saada hyvä startti alkuun, Sihvonen sanoo MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.

Voit katsoa Sihvosen analyysin KooKoosta ja Liigaviikon muuta keskustelut yllä olevalta videolta.

Aiemmin Ilveksen ja apuvalmentajana ja tovin HPK:n päävalmentajana toiminut Salo ei kuitenkaan tavoittele menestystä Ahokkaan strategialla. Sihvosen mukaan KooKoon joukkue on kasattu juuri Salon näköiseksi.

– KooKoo on muuttanut vähän strategiaansa, ja tämä on suomalaisempi joukkue. On Olli Salolle tuttuja pelaajia Ilveksestä ja takavuosien HPK:sta. Viisaalla tavalla rakennettu. Se kaikki harmonia näkyy pelissä.

Joukkueen lisäksi myös itse kapellimestari Salo saa Sihvoselta varauksettomat kehut.

– Olli Salo valmentaa pelin sisällä pieniä pelejä, pientä kuvaa ja sitten isoa kuvaa. Iso kuva on sellainen, että vertaan sitä (Stanley Cup -voittaja) Tampa Bay Lightningin rauhallisuuteen. Se rauhallisuus tuottaa nopeutta. On todella pieniä pelin sisäisiä peleja. Sitä kutsun täsmävalmentamiseksi, ei valmenneta vain isoa kuvaa, vaan otetaan myös pikkuruisia esimerkkejä mukaan hommaan.

Sihvonen näkee, että kun pelikirja on kunnossa, myös yksilöt pääsevät esille. Esimerkiksi nousee täksi kaudeksi Lukosta siirtynyt Heikki Liedes, joka on löytänyt uralleen aivan uuden vaihteen Kouvolassa. Liedes teki viime viikolla maajoukkuedebyyttinsä Karjala-turnauksessa.

– Liedes on hyvä esimerkki siitä, että on vaihtanut vähän pelaajaprofiiliaan siellä. Onnistui Leijonissa ja heti (maanantaina) kiskaisi maalin HIFK:ta vastaan. Tämä on monesti se seuraus siitä, että pelaajat saavat pelikirjasta itseluottamuksen, ja sen puitteissa on hyvä tehdä tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja