Hannu Jortikalta kritiikkiä suomalaisvalmentajille – tiukka ärähdys keskusteluun Tapparan ratkaisusta

Hannu Jortikka kertaa värikästä uraansa 9:17
Hannu Jortikka paalutti asiaa värikkäästä urastaan, nykyisestä suomalaisesta valmennuslinjasta, Tapparan ratkaisusta, ja puhui myös tulevaisuudestaan.

Turussa lauantaina kunnioitetulla valmentajalegendalla Hannu Jortikalla oli painavaa sanottavaa nykyisestä jääkiekkovalmentamisesta. TPS:n kuuteen Suomen mestaruuteen aikanaan luotsannut kultasormi antoi arvionsa myös Tapparan valmentajaratkaisusta.

Jortikka sai aikanaan kritiikkiä kovasta valmennustyylistään, mutta siinä missä erilaisista valmennuksen tavoista voidaan kiistellä loputtomasti, tulos oli vastaansanomatonta. Turun Palloseura voitti Jortikan alaisuudessa kuusi Suomen mestaruutta.

– Minuahan kritisoitiin kaikennäköisestä, että minä huudan, minä pakotan ja minä teen sitä. Silloin oli 90-luku. Tämä nuorisokin oli erilaista. Silloin pelattiin kapakassa perjantai-iltana korttia. Eihän se käynyt, se piti lopettaa. Se on selvä asia, Jortikka korosti C Moren Sebastian Waheebin haastattelussa ja teki perään huomioita siitä, miten erilaista nykyinen jääkiekkonuoriso on.

Nykyisille suomalaisvalmentajille Jortikalla oli antaa kritiikkiä. 

Jortikka ilmaisi perään näkemyksensä Tapparan valmentajaratkaisuun. Sveitsiläislehti Blickin mukaan ruotsalainen Rikard Grönborg siirtyy tämän kauden jälkeen Tapparan peräsimeen monivuotisella sopimuksella. Iltalehti oli aiemmin uutisoinut Grönborgin olevan tietojensa mukaan Tapparan seuraava päävalmentaja.

Jortikka sanoi, millainen näkökanta Grönborgiin liittyen on "väärin" ja millainen "pesäke" SM-liiga ei voi olla.

Millaista kritiikkiä Jortikka antoi suomalaisvalmentajille ja mitä hän Grönborgista sanoi? Miten hän kävi läpi värikästä valmennusuraansa ja voisiko Jortikka vielä hypätä penkin taakse? Katso haastattelu ylälaidan videolta.

Alta näet, miten Jortikan viiri nostettiin lauantaina hallin kattoon Turussa.

Hannu Jortikan viiri nousee kattoon 1:59
Hannu Jortikasta tuli ensimmäinen valmentaja Suomessa, jota on kunnioitettu viirin nostamisella.

Lue myös:

    Uusimmat