Ex-pelaaja on "loppuun asti väsynyt" HIFK-tekosyyhyn – kova ehdotus Ville Peltosen suhteen

Studiotiimi ei hyväksy HIFK:n ongelmien selittämistä"Nordiksen kirkkailla valoilla"–"Olen loppuun saakka kyllästynyt siihen tekosyyhyn" 2:03
Tiukkaa tekstiä HIFK:sta – kuuntele tästä seuran entisten pelaajien, C Moren asiantuntijoiden Niklas Bäckströmin ja Janne Pesosen tymäkät puheenvuorot.

Kun suurseuraksi mielletty HIFK on tahkonnut puolet runkosarjan peleistään, se on jääkiekon SM-liigassa pudotuspelisijojen ulkopuolella. Seuran entinen pelaaja, C Moren asiantuntija Niklas Bäckström piti painavan puheenvuoron seuran vyyhdistä ja ilmaisi olevansa "loppuun asti väsynyt" tekosyyhyn, jolla vaikeuksia Helsingissä on selitelty.

Bäckström nosti lauantaina HIFK–SaiPa-ottelun alla esiin usein kuullun puheen "Nordiksen kirkkaista valoista", jolla on perusteltu sitä, jos pelaajaa on Helsingissä puristanut.

– Olen ihan loppuun asti väsynyt siihen tekosyyhyn, useita kausia HIFK:ssa urallaan pelannut Bäckström sanoi.

– Pelaajille pitää tehdä sellainen turvallinen ympäristö, että sinulla on joukkue täynnä ylisuorittajia. Kun hankit pelaajia, se on investointi, siitä pitää repiä kaikki irti.

Viimeisimmän mestaruutensa kaudella 2010–11 voittaneessa HIFK:ssa on voinut nähdä viime kausina enemmän niin sanottuja alisuorittajia. Joukkue jäi edelliskaudella SM-liigassa kuudenneksi, ja se on epäonnistunut tämän sesongin ensimmäisellä puoliskolla pahasti. HIFK on 30 ottelua runkosarjasta pelattuaan 11:ntenä, pudotuspelisijojen ulkopuolella.

– Puhutaan valmentajien vaihdosta. 2000-luvulla täällä on vaihdettu kaikki, tuolla on nakkikiskan myyjät vaihdettu.

Bäckström esitti tämän jälkeen yleisestä diskurssista poikkeavan ehdotuksen seuraa toista kautta päävalmentavan Ville Peltosen suhteen.

Myös toisella asiantuntijalla, seurassa niin ikään urallaan pelanneella Janne Pesosella oli tiukkaa sanottavaa HIFK:n kohdalla käytetystä tekosyystä. Kuuntele kaksikon puheet ylälaidan videolta.

HIFK oli ennen lauantain nihkeää 2–1-jatkoaikavoittoa sarjajumbo SaiPasta hävinnyt neljä ottelua peräjälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat