Jussi Ahokas kommentoi TPS-kohun taustoja podcastissa – näin päävalmentajan ratkaisuja ohjailtiin: "Sitä haluttiin"

Jussi Ahokas kertoo läpimurtopestistään: "Voittaminen Pohjois-Amerikassa isoin tekijä" 2:38
Jussi Ahokas kertoo läpimurtopestistään: "Voittaminen Pohjois-Amerikassa isoin tekijä."

SM-liigaseura TPS:stä lähtöpassit saanut päävalmentaja Jussi Ahokas kertoo Oskarin Arki -podcastissa, miten turkulaisjoukkueen seurajohto halusi määritellä, kuinka viisikko Ahokkaan alaisuudessa pelaa.

Ahokas, 42, valmensi TPS:ää kahden kauden ajan. Keväällä 2022 joukkue ylsi finaalisarjaan, mutta 100-vuotisjuhlakaudella tulos jäi ohueksi: TPS ei yltänyt edes puolivälieriin.

Kun TPS-johto sesongin päätteeksi ilmoitti, että Ahokkaan ja seuran tiet eroavat, aloitti espoolaislähtöinen valmentaja työnhaun. Heinäkuussa jysähti tiskiin kova kiekkouutinen, kun Ahokas pestattiin ensimmäisenä suomalaisvalmentajana Kanadan OHL-liigaan Kitchener Rangersin pääkäskijäksi.

Ahokas vieraili taannoin Oskarin Arki -podcastissa kertomassa tulevasta tehtävästään Rangersin penkin takana. Haastattelussa kuitenkin sivuttiin myös hankalaan tilanteeseen ajautunutta Turun pestiä.

TPS-pätkän jälkimmäisen vuoden on kerrottu useassa yhteydessä olleen eripuran säestämä. MTV Urheilun keväällä julkaisemassa jutussa kerrottiin muun muassa, kuinka TPS:n urheilutoimenjohtajalla Rauli Uramalla oli taipumusta puuttua joukkueen pelitapaan kesken kauden. 

Ahokas vahvisti haastattelussa, että joukkue pelasi seurajohdon pillin mukaan. TPS sumputti viime kaudella keskialuetta ja pelasi erittäin puolustusvoittoisesti.

– Me träpättiin Tepsissä, mikä oli vähän mitä seurajohdolta haluttiin myös, kun siellä oli keskialue puolustettu tietyllä tavalla, niin sitä haluttiin jatkaa, Ahokas taustoitti.

TPS:ssä johtoportaan viitoittamana peluutettu kiekkofilosofia ei matkustanut Ahokkaan mukana Kanadaan.

– Ei me kyllä sillä tavalla (Kitchenerissä) träpätä. Varmaan voidaan sanoa pelillisesti, että mennään aika paljon semmoseen KooKoo-peliin mikä mulla oli, Ahokas paljasti.

KooKoo-pelillä suomalaisvalmentaja viittasi kausiin 2019–21, jolloin hän luotsasi kouvolalaisjoukkuetta. Ensimmäisellä koronan keskeyttämällä KooKoo-kaudellaan Ahokas palkittiin SM-liigan parhaana valmentajana. 

NHL-unelmaa tavoitteleva Ahokas arvioi samassa yhteydessä myös, että uskoo saavansa toteuttamaan itseään Kanadassa paremmin, samaan tapaan kuin Kouvolassa ja Suomen juniorimaajoukkueissa toimiessaan. 

– Kulttuuri ja toiminta pitää saada luomaan sellaiseksi, että se on oikeasti kaikkien yhteinen asia ja hallille on mukava tulla.

MTV Urheilu tavoitti TPS:n urheilujohtajan Rauli Uraman tekstiviestitse. Urama ei halunnut kommentoida Ahokkaan podcastissa lausumia näkemyksiä. 

Lue myös:

    Uusimmat