Mainos

Häncsh suomii Ruotsin Emu-nihkeyttä

Ruotsin kanta talous- ja rahaliitto Emun jäsenyyteen on käsittämätön ja uhkaa pitkän päälle koko unionin yhtenäisyyttä, varoitti EU-parlamentin entinen puhemies Klaus Hänsch.

Saksalainen sosiaalidemokraatti Hänsch puhui lauantaina suomalaisten puoluetoveriensa järjestämässä seminaarissa EU:n laajentumisesta.
-Ruotsi on allekirjoittanut ja ratifioinut sopimuksen, jonka mukaan kriteerit täyttävät jäsenmaat ovat Emussa mukana. Mitä siitä tulee, jos allekirjoitus ei päde eikä sanaan voi luottaa, Hänsch tiuski.

Hänen mukaansa on vaara, että Ruotsin esimerkki leviää, ja muutkin maat alkavat livetä sitoumuksistaan.
Britannian ja Tanskan poisjäämistä ei Ruotsin tapaukseen voi verrata, sillä ne ovat neuvotelleet itselleen poikkeusluvan jäädä Emusta pois, sanoi Hänsch.

Suihkujen hintaa liioiteltu

Hänsch kommentoi myös suurta kohua herättäneitä suihkukoppeja EU-edustajien uusissa työhuoneissa Brysselissä. Ne eivät hänen mukaansa suinkaan ole maksaneet 110000 markkaa kappale, kuten ruotsalainen iltapäivälehti Expressen on väittänyt.
-Siinä hinnassa on mukana koko työhuoneen sisustus, Hänsch sanoi. Suihkut ovat hänen mukaansa sitä paitsi perin tarpeellisia.
EU-edustajat tulevat usein töihin suoraan matkalta, ja reissussa ryvettyneet parlamentaarikot ovat silloin suihkun tarpeessa, Hänsch arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.