Mainos

Hanavesi juomakelpoista osassa Nokiaa

Epidemia voi edelleen levitä ihmisestä toiseen. Käsihygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää.

Hanavettä voi juoda jälleen osassa Nokiaa. Talousvettä voi käyttää normaalisti kaupungin pohjoispuolella.

Kaupungin likaisella puolella sen sijaan säilyvät veden keittokehotus ja muut annetut ohjeet. Likaantuneellakin alueella verkostovettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen ja astioiden koneelliseen pesuun.

Vettä on keitettävä eteläosassa kaupunkia, jossa vesijohtoverkkoon pääsi jätevettä pari viikkoa sitten.Saastuneella alueella asuu noin 12 000 nokialaista. Klooripitoisuus on myös alueella korkealla. Kiinteistä vedenjakelupisteistä voi hakea normaalia verkostovettä, jonka klooripitoisuus on hyvin pieni.

Käsihygieniasta täytyy pitää kiinni

Nokian kaupungin ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö ei osaa vielä sanoa, milloin normaaliin vedenkäyttöön voidaan palata.Erityisen tärkeää on huolehtia käsihygieniasta esimerkiksi noro-viruksen leviämisvaaran takia.

Terveystilanne Nokialla on edelleen suhteellisen vakaa. Lepistön mukaan epidemia leviää vielä jonkin verran ihmisten keskuudessa.Kyseessä on myös ihmisestä toiseen leviävä virustartunta. Joukossa on nimittäin myös sairastuneita, jotka eivät ole olleet tekemisissä likaantuneen talousveden kanssa.

- Talousveden suhteen ei sillä tavalla tarvitse enää olla huolissaan, epidemia ei sen välityksellä enää leviä. Mutta todellakin ihmisestä toiseen epidemia voi levitä, ja silloin se mitä itse voi tehdä, on nimenomaan käsihygieniasta huolehtiminen.

Tänään jaetaan paikallislehden välityksellä kaikille nokialaisille yksityiskohtaiset ohjeet, miten edetään tästä eteenpäin ja myös tarkennettu kartta likaantuneesta ja puhtaana pysyneestä alueesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.