"Hän on legenda, halusimme juosta seinän läpi" – Boston Bruinsin kopissa sykähdyttävä puhe ratkaisevalla hetkellä

Tuukka Rask rentona Stanley Cupin ratkaisupeliin:"Hieno päätös kaudelle" 2:54
Bruins-maalivahti Tuukka Raskin kommentit kuudennen finaalipelin jälkeen.

Boston Bruinsin pakkovoittoa jääkiekon NHL:n finaalisarjassa edelsi konkarihyökkääjä Patrice Bergeronin puhe. Se osui maaliinsa. 

Suomalaismaalivahti Tuukka Raskin edustama Bruins kaatoi St. Louis Bluesin vierasjäällä kuudennessa finaalissa 5-1 ja pitkitti sarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Urallaan muun muassa Stanley Cupin, olympiakullan, World Cupin ja maailmanmestaruuden voittanut Bergeron, 33, puhui joukkuetovereilleen ennen h-hetkeä. 

–   Hän on legenda. Hän puhui sanoja, joita hän ei välttämättä halua toistettavan. Ne eivät olleet kirosanoja, vaan lähinnä tarinaa siitä, mistä me kaikki olemme unelmoineet, hyökkääjä Jake DeBrusk kertaa NBC Sportsille

– Hän tavallaan vei meidät tilaan, jossa halusimme juosta seinän läpi. 

Bergeron on yksi neljästä Bruinsin nykypelaajasta, jotka nostivat Stanley Cupia keväällä 2011. Kaksi vuotta myöhemmin hän pelasi finaalisarjassa pahasti loukkaantuneena.

Tällaisen pelaajan sanat painavat paljon.

– Se oli juuri sitä, mitä tarvitsimme. Hän astui esiin. Kun hän puhuu, häntä kuunnellaan, puolustaja Charlie McAvoy kommentoi. 

– Hämmästyttävää, Bruins-luotsi Bruce Cassidy summasi Bergeronin puheen vaikutuksen. 


Bergeronin ketju johdatti joukkoja myös jäällä. Kanadalaisen laiturit David Pastrnak ja Brad Marchand summasivat tehot 1+1. 

Puheen pitäjä ei nostanut itseään esille. 

– Se kuuluu rooliini. Puhuin siitä, kuinka olemme tilanteessa, joka on jokaisen lapsuudenunelma. Meidän piti vain tajuta se, Bergeron tiivisti.  

Ratkaiseva seitsemäs finaali pelataan Bostonissa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. 

Lue myös:

    Uusimmat