Suomalaisten miehittämä Dallas Stars sanattomana murheellisen tappion jälkeen: "Nyt ei ole mitään tunteita" – ruotsalaistähti mätti poikkeukselliset tehot

Tampa Bay Lightning on voittanut jääkiekon NHL:n Stanley Cup -mestaruuden. Joukkue voitti suomalaisten tähdittämän Dallas Starsin ratkaisevassa kuudennessa finaalissa 2–0.

Finaalisarja meni ennakkosuosikki Tampa Baylle voitoin 4–2. Edellisen kerran joukkue juhli Stanley Cup -voittoa vuonna 2004.

Tampa Bayn Andrei Vasilevski piti kuudennessa loppuottelussa maalinsa puhtaana 22 torjunnalla.

– Kolmas erä oli varmasti elämäni pisin erä, Tampa Bayn puolustaja Victor Hedman kuvaili nhl.comille ottelun jälkeen.

– Olen sanaton. Toki sitä toivoo, että perhe ja kannattajat olisivat voineet olla läsnä, mutta tunsimme kannatuksen, Hedman jatkoi.

Joukkueen kapteeni Steven Stamkos sanoi olevansa ylpeä jokaisesta pelaajasta.

– Ei tämä tunnu vieläkään todelta, sanoi Stanley Cup -pokaalin vastaan ottanut kapteeni, joka oli itse sivussa viimeisistä finaalipeleistä loukkaantumisen vuoksi.

– Oli mahtavaa katsoa (joukkuetta), he olivat todella innostavia. Olen sanaton. Tämä on upeaa, Stamkos hehkutti.

"Nyt ei ole mitään tunteita"

Dallasin neljästä suomalaispelaajasta hyökkääjä Roope Hintz oli poissa ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Muiden joukkuetovereidensa tavoin hyökkääjä Joel Kiviranta sekä puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät ottelussa pisteittä.

Tampa Bayssä ei pelaa suomalaisia.

Tampa Bay piti pitkin ottelua kohtalaista painetta Dallasin maalilla, jota vahtinut Anton Hudobin onnistui torjunnoissa 27 kertaa. 

– Nyt ei ole mitään tunteita. Se vain loppui. Taistelimme kovasti, varsinkin kun ottaa tilanteen huomioon. Ei ole helppoa olla pois perheiden luota kahta kuukautta, Dallasin Hudobin pohti.

– Me puhallamme yhteen hiileen, tukeudumme toisiimme. Mutta juuri nyt ei ole mitään, finaalisarjan juuri hävinnyt maalivahti totesi.

Tampa Bayn Hedman puki sanoiksi sen, miten finaalivoitto teki eristyksissä NHL:n koronakuplassa vietetystä ajasta yhtäkkiä mielekästä.

– Vaatii paljon pysyä kuplassa 80 päivää vai paljonko se oli. Nyt se oli sen arvoista. Tulemme kotiin pokaalin kanssa. Olen niin iloinen.

Hedman kaunisteli palkintokaappiaan

Örnsköldsvikistä kotoisin oleva 29-vuotias Hedman palkittiin pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -palkinnolla. Hän teki 25 ottelussa tehopisteet 10+12=22.

Vain Paul Coffey ja Brian Leetch ovat tehneet puolustajan roolissa enemmän maaleja yksissä pudotuspeleissä.

Hedman palkittiin vuonna 2018 NHL:n parhaana puolustajana. Puolustajien pudotuspelipörssissä hänen edelleen ylsi kuitenkin Heiskanen, joka takoi pisteet 6+20=26.

Tampa Bayn tähtihyökkääjät Nikita Kutsherov ja Point valloittivat Heiskasta ennen pistepörssin kärkipaikat. Kutsherov kirjautti kuplassa pisteet 7+27=34, Point sivalsi tehot 14+19=33.

Pudotuspelien tilastot olivat tänä vuonna poikkeuksellisia, sillä niihin laskettiin mukaan myös sijoitus- tai karsintasarjaottelut, jotka joukkueet pelasivat ennen varsinaisten pudotuspelien alkamista.

Lue myös:

    Uusimmat