HS: Henrik Dettmann jättää Susijengin päävalmentajan tehtävät

Erikoishaastattelussa Susijengin valmentaja Henrik Dettmann 14:48
Henrik Dettmann vieraili lokakuun lopussa Viiden jälkeen -ohjelmassa. Katso videolta Dettmannin vierailu.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann jättää tehtävänsä. Dettmann kertoi päätöksestään Helsingin Sanomille.

Dettmann toimii päävalmentajana vielä ensi viikolla, kun Suomi pelaa MM-karsintaottelut Ruotsia ja Kroatiaa vastaan. Hän kertoo aloittaneensa pohdinnan jatkostaan jo yli neljä vuotta sitten, ennen Suomessa pelattuja EM-kisoja.

– Minulle on tärkeää jättää parempi perintö, kuin minkä aikanaan itse sain. EM-kisat on seuraavalle valmentajalle paras opin paikka. Ajattelen, että sitä kokemusta minun ei pidä ottaa häneltä pois, Dettmann totesi.

Dettmannin seuraaja on Susijengin nykyinen apuvalmentaja Lassi Tuovi. 34-vuotias Tuovi johdattaa joukkueen ensi syksynä EM-kisoihin, joiden alkulohkon Suomi pelaa Prahassa.

63-vuotias Dettmann on ollut koripallomaajoukkueen päävalmentajana yli 20 vuotta. Ensimmäinen pesti oli vuosina 1992-1997 ja nykyinen jakso starttasi vuonna 2004. Dettmann luotsasi vuonna 2002 Saksan koripallon MM-kisojen pronssimitaleille.

Lue myös:

    Uusimmat