Hämmentävä huijaus virtuaalisessa formulakisassa toi kuljettajalle potkut – "Teki tietoisen päätöksen rikkoa sääntöjä"

Formula E -sarjan talli Audi antoi potkut kuljettajalleen Daniel Abtille sen jälkeen, kun saksalaiskuskin vilppi lauantaisessa virtuaalikisassa paljastui.

Koronaviruspandemian vuoksi tauolla olevan Formula E -sarjan tilalla on käyty jo viisi eri virtuaalikisaa, johon osallistuvat kaikki sarjan 24 kuskia. Viime lauantaina kolmanneksi Berliinin osakilpailussa sijoittunut Daniel Abt ei ole kuitenkaan enää mukana seuraavassa.

27-vuotias saksalaiskuljettaja on saanut potkut talliltaan Audilta huijauksensa paljastuttua. Abt ei nimittäin itse ajanut viime viikonloppuna lainkaan, vaan antoi virtuaaliautonsa e-urheilun ammattilaisen, 18-vuotiaan Lorenz Hörzingin, ajettavaksi.

Epäilykset heräsivät, kun Abt pärjäsi huomattavasti aiempaa paremmin ja oli Berliinin kisan aika-ajoissa toinen. Kisassa hän sijoittui kolmanneksi. Muun muassa kilpakumppani Stoffel Vandoorne haistoi palaneen käryä.

– En usko Danielia. Joku muu ajaa varmasti hänen puolestaan, Vandoorne sanoi GP Todayn mukaan.

Huijaus paljastui lopulta, kun kisajärjestäjät tarkistivat kuljettajan IP-osoitteen.

Abt sai huijauksestaan 10 000 euron sakon. Hörzing puolestaan suljettiin e-urheilun ammattilaissarjasta tapauksen vuoksi.

Tiistaina Audi päätti antaa Abtille kenkää huijauksen vuoksi. Saksalaisen sopimus olisi päättynyt tallissa tähän kauteen.

– Hän teki tietoisen päätöksen rikkoa sääntöjä, Audi perusteli ratkaisuaan Reutersin mukaan.

– Se on asia, jolla oli suuri merkitys meidän kannaltamme.

Abt voitti Audin riveissä kaksi ihan oikeaa Formula E -kilpailua. Hän itse perusteli tempaustaan sillä, että halusi vain viihdyttää seuraajiaan sosiaalisessa mediassa ja ”kehittää hauskan tarinan faneille”.

Abt keskittyi kisan aikana vain kommentoimaan tapahtumia Youtube-kanavallaan, jossa häntä seuraa yli 350 000 katsojaa.

– Tavoitteemme oli vain viihdyttää teitä, faneja kotona, Abt perusteli kanavallaan.

Aiemmin Abt pahoitteli toimintaansa.

– Haluan pyytää anteeksi Formula E:ltä, kannattajiltani, talliltani ja kanssakilpailijoiltani. En ottanut tätä kilpailua niin vakavasti kuin minun olisi pitänyt. Olen pahoillani ennen muuta siksi, että tiedän, miten paljon töitä Formula E -organisaatio on tehnyt tämän virtuaalisarjan eteen. Minulla ei ollut pahoja aikeita, Abt totesi tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat