Formulakuski narahti nolosta vilpistä ja sai 10 000 euron sakot – entisen F1-tähden epäilykset heräsivät jo hyvissä ajoin: "Hän pilasi kaiken"

Formula E -sarjassa kilpaileva Daniel Abt jäi lauantaina kiinni nolosta huijauksesta sarjan virtuaalitapahtumassa.

Sähköformulasarjan lanseeraama kotoa käsin pelattava virtuaalikilpasarja ajetaan läpi kahdeksana peräkkäisenä lauantaina 25.4.–13.6. Mukana ovat kaikki 24 kuljettajaa, jotka ajavat Formula E:ssä kaudella 2019–2020.

Lauantaina ohjelmassa oli virtuaalikauden viides osakilpailu, joka ajettiin Berliinissä. Voittoon ajoi Nissan-kuski Oliver Rowland ennen toiseksi sijoittunutta entistä F1-kuskia, Mercedeksen Stoffel Vandoornea ja kolmanneksi sijoittunutta Audin Daniel Abtia.

Abt, 27-vuotias saksalainen, ei kuitenkaan saanut pitää ensimmäistä palkintokorokesijoitustaan kovin kauaa.

Ainakin Vandoorne ja ilmeisesti monet muutkin kuljettajat epäilivät jo ennen kilpailun päättymistä, ettei Abt ollut itse virtuaalisen autonsa ohjaimissa.

– En ole ollenkaan tyytyväinen, koska Daniel ei ajanut autoa itse, ja hän pilasi kaiken. Se oli naurettavaa, Vandoorne sanoi omassa Twitch-striimissään Autosportin mukaan.

Itse asiassa Vandoorne esitti epäilyksiään jo aika-ajon aikana. Abt sijoittui aika-ajoissa toiseksi. Hänen aikaisemmat parhaat suorituksensa olivat 9. lähtöruutu ja loppusijoitus 15.

– En usko Danielia. Joku muu ajaa varmasti hänen puolestaan, Vandoorna sanoi GP Todayn mukaan.

Vandroonen epäilykset olivat vain voimistuneet, kun hän oli yrittänyt ottaa yhteyttä Abtiin siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lopulta Abt narahti, kun kisajärjestäjä tarkasti hänen IP-osoitteensa. Kävi ilmi, että Abtin nimissä oli ajanut itävaltalainen ammattipelaaja Lorenz Hörzing.

Formula E julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa kerrottiin, että Abtin suoritus on hylätty ja hänelle on langetettu 10 000 euron sakko. Abtin tulee lahjoittaa sakon suuruinen summa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Haluan pyytää anteeksi Formula E:ltä, kannattajiltani, talliltani ja kanssakilpailijoiltani. En ottanut tätä kilpailua niin vakavasti kuin minun olisi pitänyt. Olen pahoillani ennen muuta siksi, että tiedän, miten paljon töitä Formula E -organisaatio on tehnyt tämän virtuaalisarjan eteen. Minulla ei ollut pahoja aikeita. Hyväksyn tietysti hylkäykseni, Abt sanoi tiedotteessa.

Hörzing, 18, puolestaan suljettiin samaisen virtuaalisarjan rinnalla kilpailtavasta ammattipelaajien näytössarjasta. Hän kilpaili brittiläisen Envision Virgin Racing -tallin väreissä.

Lue myös:

    Uusimmat