Työpaikka meni! Härski huijausyritys kävi formulakuskille todella kalliiksi

Audi on hyllyttänyt Formula E -kuljettajansa Daniel Abtin viime viikonlopun virtuaalikilpailussa tapahtuneen vilpin seurauksena.

Abt osallistui lauantaina muiden Formula E -kuljettajien tavoin kauden viidenteen Race At Home Challenge -virtuaalikilpailuun.

27-vuotiaan saksalaisen vauhti oli huomattavasti parempaa kuin neljässä edellisessä kilpailussa – hän oli aika-ajoissa toinen ja itse kilpailussa kolmas – joten muiden epäilykset heräsivät.

Lopulta kävi ilmi, että Abtin autoa oli ajanut itävaltalainen ammattipelaaja Lorenz Hörzing. Vilppi saatiin varmistettua ip-osoitteita vertaamalla.

Abt hylättiin, hänet suljettiin Race At Home Challenge -sarjasta, ja hän sai 10 000 dollarin sakot.

Tiistaina, kolme päivää nolon temppunsa jälkeen, Abt sai kaikkein kovimman rangaistuksensa: työnantaja Audi hyllytti hänet kaikista työsuhteeseen liittyvistä velvoitteista välittömästi.

Esimerkiksi The Race -sivuston tietojen mukaan välitön hyllyttäminen tarkoittaa tässä tapauksessa käytännössä potkuja ja sitä, ettei Abt edusta enää Audia.

– Rehellisyys, läpinäkyvyys ja sääntöjen johdonmukainen noudattaminen ovat Audille tärkeitä arvoja. Tämä pätee kaikessa toiminnassa, jossa brändimme on esillä. Tästä syystä olemme päättäneet hyllyttää Daniel Abtin välittömästi, Audi kertoi tiedotteessaan muun muassa Motorsport Weekin mukaan.

Abt on yksi kolmesta kuljettajasta, jotka ovat ajaneet kaikki kilpailut vuonna 2014 alkaneen Formula E -sarjan historiassa. Abt on edustanut kaikki nämä vuodet Audia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja