Hämeen poliisilta koskettava kirjoitus: Pyytää viranomaisten työlle rauhaa – "Älä ole utelias väärissä paikoissa"

Hämeen poliisilaitoksella työskentelevä somepoliisi Senni Kokko julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän muistuttaa ihmisiä viranomaisten tarvitsemasta työrauhasta muun muassa onnettomuuspaikoilla. 

– Hälytysvaloja. Kolaroituja autoja. Pahoinpitely. Valtava liekkimeri. Paljon eri viranomaisia. Hädässä olevia ihmisiä. Loukkaantuneita ihmisiä. Apua tarvitsevia ihmisiä, alkaa somepoliisi Senni Kokon Facebook-päivitys. 

Kokko kertoo hänen luettelemien asioiden olevan valitettavasti jokapäiväisiä viranomaisille. 

Hän kertoo ymmärtävänsä ihmisten uteliaisuuden erilaisiin tapauksiin. 

– Meitä kiinnostaa kuka, mitä, miksi ja mieluiten haluamme myös itse olla paikan päällä asiaa selvittämässä ja todentamassa. 

Kokko kertoo kuitenkin haluavansa muistuttaa, että uteliasuus voi hädän sattuessa esimerkiksi vaikeuttaa avun antamista tai vaikeuttaa tutkinnallisia toimenpiteitä. 

Myös kuvan julkaiseminen tapahtumapaikalta voi tavoittaa lähiomaisen ennen viranomaisen yhteydenottoa. 

– Pyydän sinua miettimään avun tarpeessa olevan henkilön näkökulmasta, haluaisitko itse olla siinä tilanteessa kuvattavana, jossa olet heikoimmillasi tai olet juuri esim. menettänyt läheisesi tai kotisi onnettomuuden saattelemana. 

– Anna meidän viranomaisten tehdä meidän tärkeä työmme rauhassa. Kunnioita toisen elämää ja yksityisyyttä. Älä ole utelias väärissä paikoissa. Kiitos, että kunnioitat, hän päättää tekstinsä. 

Katso myös: Poliisi sai huhtikuussa yllättävän tehtävän Pielavedellä – "Onneksi en valinnut Mikki Hiiri -kalsareita aamulla"

2:50


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja