Mainos

Poliisi läksyttää turma-alueella kaahanneita: "Mekin haluamme perheidemme pariin"

Halikossa sattuneen peräänajon pelastustyöt jättivät toivomisen varaa muilta tienkäyttäjiltä. 

"Pahimmalta ilmeisesti vältyttiin".

Näin luonnehti Lounais-Suomen poliisilaitos peräänajotilannetta, jossa parikymppinen mies oli todennäköisesti nukahtanut rattiin ja törmännyt edellä ajavan raskaan ajoneuvon perään ykköstiellä Halikossa. Peräänajanut lievästi loukkaantunut mies kuljetettiin sairaalahoitoon.

Pahimmalta vältyttiin ilmeisesti toisessakin mielessä. Pelastustöiden aikaan liikennekeskus laskee nopeuksia tapahtumapaikalla huomattavasti. Poliisi toivookin, että nopeuksia noudatettaisiin.

Järjenkäyttö sallittua

Poliisi muistuttaa, että nopeuksia lasketaan siksi, että heidän työskentelynsä tapahtumapaikalla olisi turvallista.

Silti moni auto jatkoi kaahaamista alueella, jolla pelastustyöt olivat käynnissä.

– Kuusikymppiäkin oli vähän liian lujaa jos satuit tänään ajamaan tilausajobussia tai tukkirekkaa. Ja sataakahtakymppiä ohi kohauttaessasi käsityksemme tietystä saksalaisesta automerkistä taas vain vahvistui. Emme päässeet perään kun oli se onnettomuus siinä käsillä, vaikka mieli kyllä hieman teki, poliisi luettelee ylilyöntejä tiedotteessaan.

"Mekin haluamme perheemme pariin"

Poliisi muistuttaa, että myös auttava pelastushenkilökunta on altis vaaroille, jollei nopeusrajoituksia kunnioiteta. 

– Palomiehiä, poliiseja, ensihoitajia, hinausautokuskeja. Meitä, jotka yritämme saada maantiellä loukkaantuneet lähimmäisenne nopeasti hoitoon, meitä jotka raivaamme tien taas kaikille ajettavaksi. Meitä, jotka yritämme tehdä maanteistä turvallisempia kaikille silloinkin kun odottamaton tapahtuu. Meitä, jotka vastaamme kysymyksiin vielä onnettomuuden jälkeenkin, kun neuvot loppuvat kyydin vaihtuessa ambulanssiksi. Meitä, jotka työpäivän jälkeen haluamme perheemme pariin, tiedotteessa kerrotaan.

Puhelimet visusti taskussa

Poliisi myös toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät kunnioittaa onnettomuuspaikkaa, eivätkä pysähtyisi napsimaan kuvia onnettomuuspaikalta.

– Se ei palvele ketään, kaikkein vähiten se palvelee onnettomuuden uhrien yksityisyyttä.

Lounais-Suomen poliisilaitos korostaa, että pelastustöissä on usein kyse yhteistyöstä kaikkien tienkäyttäjien välillä. 

– Me olemme Sinunkin vuoksesi siellä töissä, monesti aika pahassa paikassa. Se on vähintä mitä Sinäkin voit loukkaantuneiden hyväksi tehdä silloin kun me olemme jo työssämme, auttamassa lähimmäistäsi. Välitä Sinäkin, poliisi toivoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.