Mainos

Hämeen Osuusmeijeri liittyy Maito-Pirkkaan

Valkeakoskelainen Hämeen Osuusmeijeri yhdistetään tamperelaiseen Maito-Pirkkaan. Meijereiden hallitukset allekirjoittivat fuusiosopimuksen tänään Valkeakoskella. Aiemmin päivällä Hämeen Osuusmeijerin edustajisto teki suosituksen yhdistymisestä. Fuusiosopimus täytyy vahvistaa vielä kahdessa edustajiston kokouksessa.

Hämeen Osuusmeijerin tuotanto Valkeakoskella päättyy ensi vuonna. Meijeritoiminta liitetään Maito-Pirkkaan, joka puolestaan on sopinut markkinointiyhteistyöstä Kainuun Osuusmeijerin kanssa. Hämeen Osuusmeijeri kuuluu Valion länsiryhmään, mutta vuokrasopimus Valion kanssa päättyy toukokuun lopussa 1998. Myös Maito-Pirkka on päättänyt irtaantua Valio-yhteistyöstä.

Valkeakoskella valmistetaan Valion Ilves-munajuustoa. Aiemmin meijeri teki rahkaa ja kutun fetajuustoja. Työntekijöitä on kymmenkunta.

Maito-Pirkan toimitusjohtaja Jorma Hyrskyluoto sanoo, että Hämeen Osuusmeijerin työntekijöille ei voida taata töitä Maito-Pirkassa. Tarkoituksena on kuitenkin jatkaa juustonvalmistusta joko Tampereella tai Sotkamossa. Hyrskyluodon mukaan ruotsalainen Arla ei ole keskustellut yhteistyöstä Maito-Pirkan kanssa. Toistaiseksi Pirkanmaan ja Kainuun yhteistyö riittää takamaan itsenäisen meijerituotannon jatkumisen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.