Mainos

Hamasin muodostama hallitus vannoi virkavalansa

Muut palestiinalaisryhmät kieltäytyivät yhteistyöstä äärijärjestön kanssa.

Palestiinalaisten parlamenttivaalit voittaneen Hamas-äärijärjestön muodostama hallitus on vannonut virkavalansa presidentti Mahmud Abbasille.

Osa ministereistä osallistui Gazassa pidettyyn seremoniaan videoyhteyden välityksellä Länsirannan Ramallahista, sillä Israel on rajoittanut Hamasin virkamiesten matkustamista.

Abbasin pitkään vallassa ollut Fatah-järjestö ja monet muut ryhmittymät kieltäytyivät hallitusyhteistyöstä Hamasin kanssa. Lopulta Hamas joutui kokoamaan hallituksen omista riveistään ja virkamiehistä, joilla ei ole suoraa yhteyttä mihinkään puolueeseen.

Parlamentti hyväksyi hallituksen eilen. Ministereitä on yhteensä 24. Heistä yksi on nainen. Keskeiset ministerinsalkut kuten talous, ulko- ja sisäpolitiikka ovat Hamasin jäsenten hallussa. Pääministeriksi nousi Hamasin johtoon kuuluva Ismail Hania.

Palestiinalaishallinto on ajettu ahtaalle niin taloudellisesti kuin poliittisestikin Hamasin vaalivoiton jälkeen, sillä Israel, Yhdysvallat ja EU luokittelevat sen terroristijärjestöksi. Hallituksella on edessään kovia haasteita, sillä kannoissa ei ole näkynyt lientymistä.

Hamas sai tammikuun vaaleissa 74 edustajaa 132-paikkaiseen parlamenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.