Mainos

Hamas kiistää yhteydet New Yorkin pommihankkeeseen

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas sanoi tänään, ettei sillä ollut mitään tekemistä New Yorkissa paljastuneen metropommihankkeen kanssa. - Hamas ei pidä Amerikan kansaa vihollisenaan eikä aio iskeä yhteenkään sen yhteisöön, sanottiin Hamasin nimissä lähetetyssä viestissä kansainvälisille uutistoimistoille.

Viestin mukaan Hamas on toistuvasti tuominnut muihin kuin Israeliin kohdistuvat iskut.
- Hamas kohdistaa iskunsa vain sionistiseen miehitykseen Jihadinsa (pyhän sotansa) kautta, ja sen taistelukenttä on Israel, viestissä sanotaan.

Amerikkalaiset poliisilähteet yhdistivät perjantaina epävirallisesti Hamasin kolmen Lähi-idästä kotoisin olevan miehen pidätykseen brooklynilaisesta huoneistosta. Kaksi miehistä haavoittui pidätyksen yhteydessä.

Poliisin mukaan miehet pidätettiin vain tunteja ennen kuin he olisivat räjäyttäneet viisi putkipommia metrossa. Pidätetyt suunnittelivat pommi-iskuja "amerikkalais- ja juutalaiskohteisiin ympäri maailmaa", sanottiin liittovaltion poliisin FBI:n ja New Yorkin poliisin yhteisessä lausunnossa.

FBI:n New Yorkin osaston päällikkö James Kallstrom kieltäytyi kuitenkin tänään kommentoimasta tietoja pidätettyjen ja Hamasin yhteyksistä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.