Mainos

Hämähäkkimiehestä syntyi riita

Sony ja Marvel kiistelevät Hämähäkkimies-sarjakuvahahmon tuoreen elokuvaversion kaupallisista oikeuksista.

Sony Pictures -studio ja sarjakuvakustantaja Marvel ovat tukkanuottasilla Hämähäkkimies-sarjakuvahahmon äskettäin valmistuneen elokuvaversion kaupallisista oikeuksista.

Marvel, jolla on oikeudet supersankarin hahmoon, ilmoitti pari kuukautta sitten Sonylle haluavansa lopettaa yhtiöiden välisen lisenssisopimuksen. Studiota ajatus ei miellytä, sillä viime kesänä yli 800 miljardin lipputulot keränneen elokuvan jatko-osan kuvaukset on juuri aloitettu.

Sony halusi ratkaista asian välimiesmenettelyssä. Yhtiö syytti Marvelin uhkaavan oikeusjutulla vain, jotta saisi kiristetyksi sopimukseen entistä paremmat ehdot. Paikallinen tuomioistuin kuitenkin päätti, että kiistaa ratkotaan julkisessa oikeudenkäynnissä.

Marvel puolestaan väittää Sonyn yrittäneen "kidnapata" hämähäkkimiehen ja käyttävän hahmoa myös muiden tuotteidensa markkinointiin, mikä kustantajan mielestä rikkoo yhtiöiden sopimusta.

Lusikkansa soppaan on pistänyt myös hämähäkkimies-hahmon alun perin luonut 80-vuotias taiteilija Stan Lee. Hän vaatii Marvelilta oikeusteitse 10 miljoonan dollarin korvauksia, koska katsoo jääneensä studion toiminnan vuoksi osattomaksi elokuvaversion tuottamista voitoista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.